Osmanlı'nın son dönemlerinde Ermeni toplumunun hayatına ışık tutan yüzlerce kartpostal, Londra'da sergileniyor. - Haber Arşivi 2001-2011
26 Kasım 2024 - Հակական տոմար - Տարի : 4517 / Ամիս : Տրե / Օր : Նպատ / Ժամ : Մթացեալ

Haber Arşivi 2001-2011 :

11 Mayıs 2010  

Osmanlı'nın son dönemlerinde Ermeni toplumunun hayatına ışık tutan yüzlerce kartpostal, Londra'da sergileniyor. -

Osmanlı'nın son dönemlerinde Ermeni toplumunun hayatına ışık tutan yüzlerce kartpostal, Londra'da sergileniyor.

Osmanlı'nın son dönemlerinde Ermeni toplumunun hayatına ışık tutan yüzlerce kartpostal, Londra'da sergileniyor. Osman Köker tarafından hazırlanan serginin adı: Sevgili Kardeşim - 100 Yıl Önce Türkiye'de Ermeniler

Orlando Carlo Calumeno koleksiyonundaki 4 bin kartpostal arasından Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşamış Ermenileri konu alanlar, Londra'da devam eden Sireli Yeğpayrıs (Sevgili Kardeşim): 100 Yıl önce Türkiye'de Ermeniler başlıklı kartpostal sergisinde yer alıyor.

İşte kartpostalların hikayeleri...

Bu kartpostal, Edirne'deki gar yakınlarında yer alan Canik Otel'e ait.

İstanbul Samatya'da Ermeni kilisesi ve okulları. 2005'te İstanbul da da açılan sergi Londra’da, School of Oriental and African Studies (SOAS) çatısı altında bulunan Brunei Gallery’de açıldı.

İzmit'in Ermeni mahallesi Kozluk. Arka sağda, mimar Mihram Azaryan'ın tasarladığı İzmit Saat Kulesi var. Bunun gerisinde ise Av Köşkü.

Bursa'da Ermeni mahallesi Setbaşı. 100 yıl önce Türkiye'de Ermeniler kartpostal sergisi daha önce Münih, Köln, Paris, Cenevre ve Erivan’da da açılmıştı.

Bafra'da Tomkoryan Mektebi ve Surp Garabed Kilisesi. Sergide, koleksiyoner Orlando Carlo Calumeno’nun arşivinden 1895-1914 yıllarında Ermenilerin yaşamını anlatan yüzlerce kartpostal var.

Trabzon'da Surp Pırgiç Manastırı. Sergi Muş’tan Kayseri’ye, Trabzon’dan Van’a kadar Türkiye’nin hemen her bölgesinden Ermenilerin günlük hayatlarından iş hayatlarına, okulları, kiliseleri, yetimhaneleri, otelleri gibi hayatın her alanından ayrıntılı bilgiler eşliğinde kesitler sunuyor.

Eskişehir'de Ermeni mahallesi Hoşnudiye. Sergiyi hazırlayan Osman Köker, Avrupa’nın başka ülkelerinden ve Amerika’dan da davetler aldıklarını dile getirdi.

Harput'ta Fırat Koleji ve diğer Amerikan misyon tesisleri.

Urfa'da yün ticaretiyle uğraşan bir firma.

Diyarbakır'dan genel görünüm. Ortadaki çan Ermeni kilisesine ait. Beyaz çadırlar ise yaz sıcaklarında damlara kurulan yatakları çevreliyor.

İskenderun'da Hagop Palulyan'ın dükkanı.

Adana'da Aramyan mektebi.

Antakya'da Hıristiyan mahallesi.

Sergi Londra'da 25 Temmuz'a kadar açık kalacak.





Bu haber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı () ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+