19 Nisan 2010
Son üç yılda 120 Harbiyeli, Ermenice'yi seçmeli ders olarak aldı. Nâzım Hikmet'in kitapları da, şairin vatandaşlığa kabul edildiği 10 Ocak 2009'dan bu yana Harp Okulu kütüphanesinde.
Harbiyeliler arasında komünizm propagandası yaptığı gerekçesiyle 28 yıl hapis cezası alan Nâzım Hikmet, Kara Harp Okulu'na yeniden girdi. Yıllardır Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) "sakıncalı" yayınlar listesinde olan Hikmet'in şiir kitapları, kendisine vatandaşlık verildiği 10 Ocak 2009'dan itibaren Kara Harp Okulu kütüphanesine alınmaya başlandı.
Bugünkü adıyla Deniz Harp Okulu olan Bahriye Mektebi'nden sağlık ve disiplinsiz davranışları nedeniyle atılan Nâzım Hikmet, 1938'de askeri mahkemelerce yargılanmış toplam 35 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Genelkurmay, önceki gün Kara Harp Okulu'nu tanıtan bir basın turu düzenledi. Ziyarette okulla ilgili ilginç detaylar da ortaya çıktı. Devlet kurumlarını mizahi bir dille eleştiren karikatür dergilerinin de artık Kara Harp Okulu Nizamiyesi'nden içeri alınacağı öğrenildi.
Sakıncalı olduğu gerekçesiyle, öğrencilerin içeriye sokması yasak olan bazı mizah dergileri için de okul yönetiminden vize çıktı. Basın turuyla ortaya çıkan bir diğer detay da, Harbiyeliler'in ilgi duyduğu yabancı diller oldu.
Kara Harp Okulu'nda okuyan 2.700 Harbiyeli, yabancı dil olarak Ermeniceye ilgi duymaya başladı. Seçmeli dil olarak verilen Ermeniceyi 2007'den bu yana 120 öğrenci aldı. Ermenice derslerini Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde görevli öğretim üyeleri veriyor. Okulda, Ermenice'nin yanı sıra a 12 seçmeli yabancı dil dersi veriliyor.
KIZ ÖĞRENCİLER 12'DEN VURDU
Okul bünyesinde toplam 89 kız öğrenci var. Büyük çoğunluğu da, atış derslerine ilgi duyuyor. Ateşli tabanca müsabakalarında derecelere giren kızlar hedefi tam 12'den vuruyor. 2008'de Harp Okulları arasından düzenlenen atış müsabakalarında birinci olan Yeşim Ata, zihinsel yoğunlaşma gerektirdiği için bu sporun oldukça zor olduğunu söyledi. Yüksek lisans yapmak istediğini anlatan Ata'nın en büyük hedefi yurtdışında askeri ataşe olabilmek. Ata, "Diğer ülkelerin silahlı kuvvetlerini tanımayı çok istiyorum" dedi.