Dink Cinayetinde Devlette Herkes Masum Suclu Baskasi -
Hrant Dink cinayeti kapsaminda TBMM Insan Haklari Alt komisyonu nca dinlenen eski Trabzon Emniyet Muduru Resat Altay eski ekibi bilgi vermemekle elestirdi.
Turkiye Buyuk Millet Meclisi (TBMM) Insan Haklarini Inceleme Komisyonu bunyesinde Hrant Dink cinayetini arastirmak uzere kurulan alt komisyon Burdur Emniyet Muduru olan eski Trabzon Emniyet Muduru Resat Altay i dinledi.
Adalet ve Kalkinma Partisi (AKP) Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan baskanliginda toplanan alt komisyon bir haftalik aranin ardindan bilgi almak icin davet ettigi kisileri TBMM’de tekrar dinlemeye basladi.
Altay: Tuncel ve Hayal i cinayetten sonra ogrendim
Medyaya yansiyan haberlere gore Altay bilgisine basvuran komisyona eski Trabzon Emniyet Muduru Ramazan Akyurek ve ekibini kendisine bilgi vermemekle sucladi.
Trabzon Emniyeti’ne 17 kez ihbar yapildigina dair bilgilerin dogru olmadigini belirten Altay Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’i cinayetten sonra ogrendim. Cinayetten once bana hicbir bilgi akisi olmadi dedi.
Erhan Tuncel ile bazi emniyet yetkililerinin yaptiklari gorusmeler konusunda da kendisine bilgi ulasmadigini belirten Altay Istanbul Emniyeti’nin Dink konusunda bir onlem alip almadigina iliskin soruya ise O konuda yorum yapamam” yanitini verdi.
CHP li Soysal ile AKP lli Ocaktan arasinda tartisma
Komisyonda Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Cetin Soysal ile Komisyon Baskani Ocaktan arasinda tartisma da yasandi.
Daha once dinlenen yetkililerin ifade tutanaklarinin milletvekillerine dagitilmadigini belirten Soysal Calismalarimiza isik tutacak bilgileri alamiyoruz boyle devam ederse uyelikten cekilebilirim” dedi. Ocaktan tutanaklarin rapor ortaya ciktiktan sonra dagitilacagini soyledi.
Dinc: Tehditlerden Guler i cep telefonuyla uyardim
28 Subat ta dinlenen eski Trabzon Istihbarat Sube Muduru Engin Dinc eski Trabzon Emniyet Muduru simdiki Emniyet Genel Mudurlugu Istihbarat Daire Baskani Ramazan Akyurek gibi Istanbul Emniyet Muduru Celalettin Cerrah i suclamislardi.
Erhan Tuncel i polis muhbiri yaptigi one surulen Dinc Dink e yonelik eylem bilgisini alinca Istanbul Istihbarat Muduru Ahmet Ilhan Guler i cep telefonuyla arayarak konuyu aktardigini ve Istanbul Emniyeti ne uyari yazisi gonderdiklerini soylemisti.
Akyurek: Ben Istanbul Emniyeti gibi yapmazdim
27 Subat ta da Akyurek ve istihbaratci polis Muhittin Zenit i dinleyen Alt Komisyon Akyurek ten uzerime dusen gorevi yaptim. Bize ulasan istihbarat bilgilerini gerekli yerlere ulastirdik yanitini almisti.
Isim vermeden Istanbul Emniyeti ni suclayan Akyurek Herkes kendi gorevini yapar. Ben olsam oyle yapmazdim yanitini vermisti.
81 ile azinliklara yonelik bir eylem yapilacagina dair yazi gonderdigini belirten Akyurek Burada Hrant Dink diye ozel olarak yazmama gerek yoktu dedi.
Zenit: Tuncel le yaptigim konusma bir yontem
Tuncel ile yaptigi telefon konusmasinda Gebermisse gebermis. Vurulacak sekil belliydi. Kacmayacakti ama bu kacmis dedigi ortaya cikan Zenit ise Bu bir yontem. Bazen daha fazla bilgi almak icin boyle konusuruz dedi. Komisyon 26 Subat ta da donemin Trabzon Valisi Huseyin Yavuzdemir i dinlemisti
Bu haber kaynağından gelmektedir.
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı () ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com