AFP: Ermenistan da Turk mali bollugu var -
Fransiz haber ajansi AFP Turkiye ile Ermenistan arasindaki iliskilerin gergin ve sinirin kapali olmasina ragmen Ermenistan da Turk urunlerine ragbet edildigini yazdi.
"Ermenistan da Turk mali bollugu" yasandigini belirten ajans "Bircok Ermeni icin ucuza alisveris yapma istegi tarihi nefretten agir basiyor" ifadesini kullandi.
AFP nin haberinde Ermenistan a ev aletleri insaat malzemeleri tekstil ve kagit urunleri tasiyan Turk kamyonlarinin sinira 25 km mesafedeki Erivan a ancak Gurcistan uzerinden gidebildigi belirtildi.
Habere gore Erivan a gitmek uzere Ermenistan-Gurcistan sinirinda bekleyen Turk kamyonlari bir kilometreden uzun kuyruklar olusturuyor. Ambargo yuzunden Turk urunleri Gurcistan da el degistirip aracilar vasitasiyla Ermenistan da satiliyor.
AFP ye konusan Ermenistan Ticaret ve Ekonomik Kalkinma Bakanligi bunyesindeki Ticaret Departmani Baskani Gagik Kocaryan 2006 yilinda ulkede Turk urunlerinin satisinin yuzde 40 oraninda arttigini soyledi. Kocaryan "Bugun Ermenistan da bol miktarda Turk mali var" diyerek cogu Ermeninin aldiklari urunun Turk mali olmasini umursamadiklarini belirtti.
Turk mali bir camasir makinesi alan 32 yasindaki Suren adli bir Erivanli da "Benim icin onemli olan urunlerin kalitesi ve fiyati nereden geldigi degil" diye konustu.
Ancak AFP tum Ermenilerin Turk mali almaya istekli olmadigina da dikkat cekerek Robert Sanasaryan isimli bir Ermeninin "Ben Turk mali da Azeri mali da almam. Aldiklari urunun nereden geldigini umursamayan insanlari hic anlamiyorum" dedigini belirtti.
Bu haber kaynağından gelmektedir.
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı () ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com