101 yasindaki tanik Ermeni cetelerinin katliamini anlatti - Haber Arşivi 2001-2011
22 Kasım 2024 - Հակական տոմար - Տարի : 4517 / Ամիս : Տրե / Օր : Կորդուիք / Ժամ : Աղջամուղջ

Haber Arşivi 2001-2011 :

06 Haziran 2006  

101 yasindaki tanik Ermeni cetelerinin katliamini anlatti -

101 yasindaki tanik Ermeni cetelerinin katliamini anlatti

Ermeni zulmunun 101 yasindaki tanigi: Ben Ermeniler katliamlarini gordum. Zulmu onlar yapti ama Muslumanlarin uzerine atiyorlar. Yasli cocuk demeden herkesi damlara vurup yakiyorlardi. Erzurum da Ermeni zulmunu goren son taniklarindan Nusret Kis Ermeniler in masum Turkleri katlettiklerine sahit oldugunu belirterek Ben Ermeniler in katliamlarini gordum. Zulmu onlar yapti ama Muslumanlar in uzerine atiyorlar dedi. Erzurum da 1917 yilinda Ermeniler in yaptigi zulmu gozleriyle gordugunu soyleyen 101 yasindaki Nusret Kis 1917 yilinda 12 yaslarindaydim. Ruslar bir sey etmedi tavugun basini bile kesmezlerdi. 2 sene Erzurum da kaldilar. Yemek pisirirler ahaliye coluk-cocuga verirlerdi. Daha sonra cekildi gittiler. Ardindan gelen Ermeniler vuruyordu kiriyordu kesiyordu yakiyordu. Ermeniler genc yasli kadin cocuk demeden herkesi damlara doldurup yakiyordu. Ermeni ceteleri koyleri basarken biz ailece Cat Ilcesi ne bagli Yarimca Koyu ne sigindik. Ermeni ceteleri bu koye giremedi. Cunku 4 koy birlesmis Yarimca Koyu nde mevzi almisti. Tepeye kadar gelirlerdi bizimkiler ates ederlerdi. Bu yuzden bizim kaldigimiz koye giremediler. Kadinlari mevzilere goturup tabanlarindan delik acarak civiliyorlardi diye konustu. Hayatini yataga bagimli olarak surduren Nusret Kis soyle devam etti: Ermeni ceteler koyleri tek tek basip coluk-cocuk demeden ahirlara doldurup atese veriyordu. Bizim sigindigimiz koye girmeyen Ermeniler cevredeki diger koylerde buyuk katliamlar yapti. Biz cevremizdeki koylere yardim icin gittigimizde Ermeni cetelerinin yaptiklari iskencelere ve katliamlara bizzat sahit olduk Ikisi kiz 6 cocugu 60 dan fazla torunu olan Nusret dede 5 yil once hayat arkadasini kaybettikten sonra simdi 75 yasindaki kiziyla yasiyor. Torunlarinin torunlarini gorme sansini yakaladigini anlatan Nusret Kis Ermeniler in Turkiye hakkindaki sozde soykirim iddialari karsisinda buyuk bir saskinlik yasadigini soyluyor. Katliami bizler degil onlar yapti diyen Nusret dede katliamin taniklarinin hala yasadigini ve bu taniklardan birisinin de kendisi oldugunu soyledi.

Bu haber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı () ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+