Fikrim degismedi ayni sozleri yine soylerim -
"Bu ulkede 1 milyon Ermeni 30 bin Kurt olduruldu" dedigi icin buyuk elestiriler alan hakkinda dava acilan unlu yazar Orhan Pamuk dun Ingiliz BBC televizyonuna konustu.
Gectigimiz yil "Bu ulkede 1 milyon Ermeni 30 bin Kurt olduruldu" dedigi icin buyuk elestiriler alan ve hakkinda dava acilan yazar Orhan Pamuk dun Ingiliz BBC televizyonuna konuk oldu. Ermenilerin dunyada sozde Soykirim Gunu olarak andiklari 24 Nisan da programa konuk olan Pamuk "Her turlu kirmizi cizgiyi gecmeye hazirim" dedi. Aciklamasinda yasal olarak dogru noktada oldugunu bildigini ifade eden Pamuk "Bundan hic suphe duymadim. Hayal kirikligina ugradim. Cunku bir dava olmamasi gerekiyordu. AB ye katilmak uzere olan kendini demokratiklestirmeye
calisan Turkiye icin uygun degildi bu durum. Kimseye hakaret etme amacim yoktu. Asiri sagcilar ve Turkiye nin demokratiklesmesini istemeyenler dramatize etti abartti" dedi.
ULKEMI SEVIYORUM
BBC sunucusunun "Ayni sozleri yeniden soylemek mahkemede yeniden yargilanmak icin meydan okumak olur mu? Turkiye de 301. madde halen gecerli mi?" sorulari uzerine Orhan Pamuk "Fikirlerimi degistirmedim" diye konustu. Sunucunun "Ayni sozleri yine soyler miydiniz?" seklindeki sorusu uzerine ise Pamuk "Evet" cevabini verdi. Unlu yazar kendisini gecen yil vatansever olmamakla suclayanlarin oldugunu hatirlatan sunucuya "Ben vatansever biriyim. Ulkemi cok seviyorum" dedi. Pamuk "Turkiye de ozellikle de asiri laik olarak tanimlanabilecek kesim Islam tehdidini abartiyor mu?" sorusuna ise su yaniti verdi: "Asiri laikler abartiyor ama bunu bazen yapiyorlar. Bir sure once gercekten boyle bir tehdit vardi. Ozellikle 1990 larin basinda ulkenin Iran a donusmesinden korkuluyordu. Ama bu tehdit asla bir Arap ulkesinde veya Ortadogu da oldugu gibi guclu olmadi."
Bu haber kaynağından gelmektedir.
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı () ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com