Ermenistan devlet baskani Robert Kocaryan ulke maden ocaklarinin kullanimi iliskin sorunlari degerl -
Ermenistan devlet baskani Robert Kocaryan ulke maden ocaklarinin kullanimi iliskin sorunlari degerlendirmek uzere bir danisma toplantisina katildi. Ermenistan bassavcisi Genel Emniyet sorumlusu Vergi Hizmetleri sorumlusu Bolgesel Idare Bakani Ticaret ve Ekonomik Gelisim Bakani yanisira Cevre bakaninin da katildigi toplantida Devlet Baskanligi Denetim Bl. nun konuya iliskin ortaya cikardigi aksakliklar degerlendirildi.
Devlet baskani konuya iliskin en son 2001 yilinda yapilan arastirma sonrasinda bu sektorde buyume olmasina hatta vergi gelirlerinde 7 kat artis kaydedilmesine ragmen kaydedilen gelismeleri yeterli saymanin imkani olmadigini denetimlerin zayif ve kayit disinin yuksek oldugu konusunda uyarida bulunarak sorumlulardan konuya iliskin aciklama talep etti.
Robert Kocaryan Madenlerin kullanimina iliskin mevzuatin ve denetim mekanizmalarinin bakanliklarin konuya iliskin sorumluluklarinin netlestirilmesi talimatini verirken Madencilik ruhsati icin basvuranlarin burokratik islemlerinde de "tek pencere" ilkesinin uygulanmasi onerisinde bulundu.
Devlet Baskanligi Denetim Bl. (DBDB) sorumlusu Vahram Barsegyan madencilik sektorundeki olumsuzluklarin yasal bosluklardan kaynaklandigini gozlemlediklerini ifade ederken Devlet baskani Kocaryan Maden ocaklarinin 2006 yilinda DBDB nin dikkat merkezinde olacaginin altini cizdi.
Bu haber kaynağından gelmektedir.
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı () ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com