Ermeni Patrikligi 29 Kasim 2005 Sali aksami gecenlerde ABD Ulusal Kiliseler Konseyi Baskanlik mak -
Ermeni Patrikligi 29 Kasim 2005 Sali aksami gecenlerde ABD Ulusal Kiliseler Konseyi Baskanlik makamina secilen Episkopos Viken Aykazyan i buyuk bir coskuyla agirladi.
Saat 16.45’de Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi’ne gelen Episkopos Viken Aykazyan can sesleri esliginde din gorevlilerinden olusan bir gecit ve Hrasapar Asdvadz ilahisiyle Patriklik Merkez Kilisesi’ne girdi.
Mezmur ve dualarin okunmasinin ardindan Patrik Vekili Basepiskopos Sahan Sivaciyan Patrik II. Mesrob Hazretleri adina soz alarak konuk Episkopos’un secildigi gorevin onemine deginerek bunun Ermeni Kilisesi’ne prestij kazandirdigini vurguladi. Viken Srpazan’in bu topraklarda Sirnak’ta dogdugunu daha sonra ailesiyle birlikte Istanbul’a gelerek Uskudar’daki Surp Hac Lisesi’nde ogrenim gordugunu daha sonra da egitimini surdurmek icin Kudus’e gittigini dolayisiyla cemaatimize yabanci olmadigini dile getiren Sahan Srpazan Patriklik Makami ruhanilerimiz ve cemaat adina konuk ruhaniye saglik mutluluk ve nice yeni basarilar diledi.
Daha sonra soz alan Viken Srpazan Istanbul’daki Ermeni Kilisesi’nde bulunmaktan dolayi duydugu mutlulugu ifade ederek Benim buyudugum yer burasi” dedi ve Surp Hac Lisesi Tbrevank Ruhban Okulu” iken gecirdigi gunleri animsadi. Viken Srpazan Bu yeni goreve secilmis olmaktan onur duydum ancak bu onur benim sahsima ait degil hizmet ettigim Kilisem’e aittir” dedi ve soyle devam etti: Yillar sonra bu olaydan bahsedildiginde bu goreve Viken Srpazan secildi’ denmeyecek bir Ermeni ruhani secildi’ denecektir”. Viken Srpazan ayrica Sahan Srpazan’in Surp Hac Tbrevank’ta kendi hocasi oldugunu animsatarak bu onurun onemli bir kisminin ona ait oldugunu da ifade etti. Viken Srpazan konusmasinin ardindan Kilise’de hazir bulunan ruhanileri ve halki takdis etti.
PATRIKHANE’DE DAVET
Daha sonra Viken Srpazan ruhanilerden olusan gecitle Patrik Hazretleri’nin duzenledigi davete katilmak uzere Patrikhane’ye gecti. Viken Srpazan’i Patrikhane’nin davet salonunda kabul eden Patrik Hazretleri konuk ruhaninin ozelliklerini iceren bir konusma yaparak onun sakin ve mutevazi gorunusu altinda gercekte bilgili esnek ve diplomat bir kisilige sahip oldugunu ve Kilisemiz’in degisik bolgelerinde ozveriyle hizmet ettigini ifade etti. Viken Srpazan’a tevdi edilen serefli gorevi bir kez daha hatirlatan Patrik Hazretleri Allah’in izzeti ve Ermeni Kilisesi’nin onuru icin basarilarinin devamini diledi.
Burada bir kez daha tesekkurlerini ifade eden Viken Srpazan soyle konustu: Kilise’de yapmis oldugum konusmada da soyledigim gibi ben buralarda yetistim ruhani kisiligimin Istanbul’da sekillendigini her yerde her zaman dile getiriyorum. Ziyaret ettigim veya bulundugum her ulkede degisik alanlarda faaliyet gostererek Kilise’ye hizmet veren Istanbullularla karsilasmaktayim”. Viken Srpazan kendisine gosterilen husnu kabul icin bir kez daha tesekkur ederek sozlerine son verdi.
Viken Srpazan’in Surp Hac Tbrevank mezunu oldugunu goz onunde bulunduran Patrik Hazretleri bugunku Surp Hac Lisesi fiili yonetiminin baskani Dr. Takvor Anan’in da bir konusma yapmasini istedi. Dr. Anan eski bir Tbrevank mezununun yeni ve onurlu bir goreve getirilmesinden duydugu sevinci dile getirerek Tbrevank’ta yetisen ciceklerden birinin de Viken Srpazan oldugunu soyledi.
Patrik Hazretleri Patriklik makami ve cemaatimiz adina Viken Srpazan’a ABD Ulusal Kiliseler Konseyi Baskani sifatiyla gerceklestirdigi bu ziyaretin anisina bir plaket sundu.
Daha sonra tum davetliler Yester Varjabedyan baskanligindaki Patriklik kadinlar kolunun hazirladigi ikramla agirlandilar. Davete Ruhani Meclis uyeleri danismanlar hayirseverler ekonomistler yoneticiler ve gencler katildi.
Bu haber kaynağından gelmektedir.
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı () ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com