Ermeni kulturunun saglikli ve genis olcekte uluslarararsilasmasi simdilik Almancada -
1989 yilinda Almanya da yayimlanmaya baslayan ve halihazirda A B C D E F harflerini iceren 170 cilt olmasi ongorulen ansiklopedinin 43 cildi yayimlanmis durumda Sokonusu Ansiklopedi genelde mimar ressam ve heykeltaslarin kisa biyografi ve sergi ve eserlerine dair bilgiler icerirken 1992 yilinda eserin yayin haklarini Zauer adinda bir yayimcinin almasindan sonra "Zauer Genel Sanat Sozlugu" olarak anilmaya baslandi.
Yayimci Ermeni sanatcilarin biyografileri konusunda Erivan Devlet Universitesi Ermeni Sanat Tarihi ve Teorisi Kursusu Bsk. L. Cukasizyan baskanligindaki bir grupla isbirligi yaparken Cukasizyan yaptigi aciklamda 16 yildir Ermeni sanatcilarla ilgili verileri hazirladiklarini ve bugune dek 1000 Ermeni sanatcinin biyografisi Sozlugun Editorler kuruluna yolladiklarinbi kaydederek bu kadar sanat isminin ne Ermeni Ansiklopedisinde ne de Ozet ermeni Ansiklopedisinde yer almadigini kaydetti.
Ermeni sanatcilarin uluslararasi olcekte taninmasina katki saglayacak ve Ermenistan ve UNESCO arasinda Ermeni Sanat Tarihi konusunda onemli bir isbirligi olan ilgili calismanin tum ciltlerinin almancasinin hazirlanmasi sonrasinda Ingilizce baskisi yapilacak.
Bu haber kaynağından gelmektedir.
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı () ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com