17 Ekim 2004 yılında Ankara Avukatlar Birliği Kong -
17 Ekim 2004 yılında Ankara Avukatlar Birliği Kongresinde yaptığı konuşmasında "Kurt milletinin bir temsilcisi ve Kurdistan vatandaşı olarak Kurtlerin bağımsız devlet kurma hakkını kesinlikle savunuyorum" sozlerinden oturu eski TCK Md.312 gereği dava actı. Eski yasa bu suc fiili icin 3 yıla kadar hapis ongorurken yeni TCK’nın kabulu sonrasında Aydın’ın "Osmanlı İmparatorluğu Hamidiye Atlı Alayları ve İttihatcılar aracılığıyla 1 5 milyon ermeninin kırımını gercekleştirdi. Ben Ermeni halkının acılarını paylaşıyor şehitlerin anısı onunde saygıyla eğiliyorum" sozlerini de yasa ihlali olarak kabul etti. Dava Yeni TCK Md. 216 gereği acıldı. Ankara Avukatlar birliği bşk. nVedat Coşar "aykırı fikirlerin" savunulabileceğini acıklamasına rağmen Genelkurmay Yeni TCK "Ulusal Menfaatlere ilişkin Md. 305"e dayanarak Ayhan’a karşı dava actı.
Bu durum "Ermeni Soykırımı" ifadesinin olduğu gibi "Ermeni kırımları" ifadesinin de yeni TCK Md. 216 ve Md. 305 gereği cezai mueyyide gerektiren suc oluşturduğunu gostermekte.
Metin Ayhan’ın dun başlayan davası yeni TCK hukumlerine uygun olarak devam etmekte.
3 Haziran tarihli Milliyet gazetesi Ankara savcılığının "Ermeni kırımlarının gercekleştirilmesi tezi ifadesine" ilişkin olarak ulkede ilk defa dava acıldığına dikkati de cekti.
Bu haber kaynağından gelmektedir.
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı () ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com