McCarthy: Savas var soykırım yok - Haber Arşivi 2001-2011
23 Kasım 2024 - Հակական տոմար - Տարի : 4517 / Ամիս : Տրե / Օր : Ծմակ / Ժամ : Ծայգն

Haber Arşivi 2001-2011 :

23 Mart 2005  

McCarthy: Savas var soykırım yok -

McCarthy: Savas var  soykırım yok

ABD li Prof. Justin McCarthy: Ermeniler ayaklanınca hukumet reaksiyon gosterdi. Olaylarda Ermenilerden cok Turk oldu... CHP nin Turkiye ye davet ettigi ABD deki Louisville Universitesi ogretim uyesi Prof. Dr. Justin McCarthy Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili Yasananlar bir savastı soykırım değil diye konustu. Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili onemli arastırmalar yapan ve bu iddialara kaynaklık eden Mavi Kitap ın bir propaganda aracı olduğunu savunan Prof. McCarthy dun CHP Genel Baskanı Deniz Baykal ve TBMM Baskanı Bulent Arınc ı ziyaret etti. Baykal la gorusmeye Bilim Yonetim Kultur Platformu (BYKP) Baskanı İsmail Cem Genel Baskan Yardımcısı Onur Oymen ve İstanbul Milletvekili sukru Elekdağ da katıldı. Baykal: Tarihi yanılgı CHP lideri Baykal gorusme sırasında McCarthy nin Ermenilerle ilgili yaptığı nufus ve goc calısmaları buyuk onem tasıyor. McCarthy nin yapmıs olduğu bilimsel calısmalar sadece akademik dunyanın ilgisiyle sınırlanmayıp genis kamuoyunun bilgisine yansıyacak olması onemli. Bir buyuk yanılgıyı duzeltme imkânını boylece elde edeceğimize inanıyoruz. Konunun bir siyasal tartısma zemininden tarihi belgelere dayalı bilimsel arastırma zeminine cekilmesini sağlamak istiyoruz. Boyle olursa daha doğru saptama yapılabilir dedi. McCarthy de O donemde bir savas vardı ve soykırım soz konusu değildi. Bu savas icerisinde hukumete bas kaldıran insanlar vardı. Hukumet buna reaksiyon gosterdi. Ermeniler olduler zaman zaman Turkler tarafından oldurulduler ama cok daha fazla Turk insanı oldu. Bu bir savastır soykırım değildir. Beni buraya cağıran herkese cok tesekkur ediyorum. Cunku bu konuyla ilgili konusmak benim icin bir seref karsılığını verdi. Tutanakları veririz McCarthy yi kabul eden TBMM Baskanı Bulent Arınc da konuyla ilgili Meclis teki gizli tutanakların isteyenlere verileceğini soyledi. Arınc Turk milleti tarihin hicbir doneminde soykırım yapmamıstır dedi. Ataturk un ruhu hâlâ bu Meclis te diyen McCarthy de Ermeni yalanlarına karsı hukumet ve muhalefetin birlikte karsı durmasını da buyuk memnuniyetle karsıladığını vurguladı. McCarthy 26 Mayıs a kadar Turkiye de kalacak. Stratejik Arastırmalar Merkezi nde yuvarlak masa toplantısına katılacak olan McCarthy TBMM Bilkent ve Marmara Universitesi nde konfans verecek.

Bu haber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı () ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+