11 Ocak’ta Ana taht Az. Ecmiadzin’de Tum Dunya Erm - Haber Arşivi 2001-2011
22 Kasım 2024 - Հակական տոմար - Տարի : 4517 / Ամիս : Տրե / Օր : Կորդուիք / Ժամ : Աղջամուղջ

Haber Arşivi 2001-2011 :

13 Ocak 2005  

11 Ocak’ta Ana taht Az. Ecmiadzin’de Tum Dunya Erm -

11 Ocak’ta Ana taht Az. Ecmiadzin’de Tum Dunya Erm

11 Ocak’ta Ana taht Az. Ecmiadzin’de Tum Dunya Ermenileri Başpatriği Karekin II Ermenistan Eğitim ve Bilim bakanı S. Yeritsyan eşliğindeki Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanı Prof. İgor Damyavov ve beraberindeki heyeti kabul etti. İki dost ulke Eğitim ve Bilim bakanlarının Ermeni Kilisesi Ruhani Merkezine yaptıkları ziyarettten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başpatrik Karekin II her iki ulke ilişkilerinin yıldan yıla geliştiğini bunun iki hristyan halk arasındaki yuzyıllara dayanan dostluğun da bir ifadesi olduğunu kaydetti. Başpatrik Bulgar bakan aracılığıyla Bulgar yonetimine Bulgaristan’da yaşayan Ermenilere yonelik sorumlu yaklaşımdan oturu teşekkurlerini aktardı. Bulgaristan eğitim ve bilim bakanı 2 gunluk resmi ziyareti calışma sonuclarına ilişkin Başpatriği bilgilendirirken Başpatrik Karekin II bu yılın Ermeni Soykırımının 90. yılı olduğunu hatırlatarak yatağanın acısını zamanında hissetmiş olan Bulgar halkına konuya yonelik duyarlılık gostermesi tavsiyesinde bulundu.

Bu haber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı () ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+