Zibec e 17 Milyarlik Bagis -  
 
	
 
	
	
	 
	 
	
	Surp Pirgic Ermeni Hastanesi nin Zihinsel ve Bedensel Engelli Cocuklara Yardim Kolu’na (ZIBEC) tam destek gerek Patriklik makamindan gerekse cemaatimizin tum kesimlerinden ilk gunku gibi hararetle suruyor. 
Cogu Yesilkoylu olan bir grup tiyatro gonullusu bu yil Dario Fo adli Italyan yazarinin “Hamile  adli oyunuyla  Aziz Nesin’in “Yasasin Kavunici!” adli oyununu Sait Genay’in yonetiminde yorumlayarak sahnelediler. Birer amator olan Hmayag Zingik  Talin Sefer  Talar Hancer  Mina Kumas  Kamer Saryan ve Melkon Sahakoglu sergiledikleri sanatla buyuk basari elde ettiler ve begeni topladilar. 
Tiyatro gosterisinin galasi 14 Mayis’ta Yunus Emre sanat ve gosteri merkezinde gerceklesti. Daha sonra 20  21 ve 22 Mayis’taki gosteriler yine Yunus Emre’de sahnelenirken  24  27  28 ve 29 Mayis’taki gosteriler de Nisantasi’ndaki Hadi Caman tiyatro salonunda gerceklestirildi. 
Tiyatro gonullulerinin baslica sponsoru cemaatimizin hayirseverlerinden oldugu kadar da sanatsever bir ruha sahip olan Puzant Sefer’di. Sefer  hanimi Talin’in de bizzat rol aldigi gosterinin gerceklesebilmesi icin tam 8.5 milyar TL’lik katkida bulundu. Bakirkoy Belediye Baskani Dt. Ahmet Bahadirli ise Yunus Emre sanat ve gosteri merkezini gruba ucretsiz tahsis ederek  en az 2 milyar TL’lik bir katki saglamis oldu. Ohan Urneslioglu tum brosurleri ve biletleri matbaasinda ucretsiz basarken  1.6 milyar TL’lik bir meblagi hibe etmis oluyordu. 34 kisi brosure reklam verirken  Sevan Hallacyan ile Melkon Sahakoglu da bu vesileyle basilan rozetler icin gerekli olan 300 milyon TL’sini sagladilar. 
Tiyatro gonulluleri  brosur reklamlarindan 3 809 750 000 TL  satilan biletlerden 11 467 500 000 TL ve rozet sepetlerinden 1 441 500 000 TL elde ederken  dokuz gosteride yaklasik 2 500 kisi basariyla sahnelenen oyunu begeniyle izledi. 
Tiyatro Gelirleri  Patrik Hazretleri tarafindan ZIBEC e Teslim Edildi 
20 Haziran 2002 Persembe gunu ogleden sonra tiyatro gonulluleri ile ZIBEC yardim kolu gorevlileri Kinaliada’daki Patriklik konutuna ciktilar ve Patrik Mesrob II Hazretlerini ziyaret ettiler. Ruhani Reisimiz’in isim yortusunu da kutladiktan sonra  tiyatro grubunun calismalari hakkinda detayli bilgi aktaran gonulluler  tiyatro calismalarindan elde edilen toplam 16 milyar 981 milyon TL’sini Patrik Hazretlerine teslim ettiler. 
Patrik Hazretleri  hayirsever Puzant Sefer’i ve tum tiyatro gonullulerini kutladiktan sonra  parayi Sinayir Yildiz baskanligindaki ZIBEC yardim koluna verdi. ZIBEC’in calismalarini yakindan takip ettigini soyleyen Patrigimiz Surp Pirgic Hastanesi ZIBEC yardim kolunun engellilere destek ve umit vermesinin gerek sosyal dayanisma  gerekse dini acidan cok onemli bir proje oldugunu vurguladi.
	
	 
Bu haber  kaynağından gelmektedir. 
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı ()  ve yazarına ait olup,
 bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com