Diyarbakır’daki Ermeni kilisesi 60 milyon TL’yle yeniden hayat buluyor - Gündem
25 Kasım 2025 - Հակական տոմար - Տարի : 4518 / Ամիս : Տրե / Օր : Ցրօն / Ժամ : Թաղանթեալ

Gündem :

25 Kasım 2025  

Diyarbakır’daki Ermeni kilisesi 60 milyon TL’yle yeniden hayat buluyor -

Diyarbakır’daki Ermeni kilisesi 60 milyon TL’yle yeniden hayat buluyor Diyarbakır’daki Ermeni kilisesi 60 milyon TL’yle yeniden hayat buluyor

Türkiye’nin Diyarbakır ilinin Sur ilçesinde ikinci Ermeni kilisesi restore ediliyor. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeniden ayağa kaldırdığı Orta Doğu’nun en büyük Ermeni kilisesi Surp Giragos’un ardından 500 yıllık Surp Sarkis Ermeni Kilisesi’nin de onarımı için düğmeye basıldı.

Diyarbakır Surp Giragos Kilisesi Vakfı’da, kendisine bağlı kilisenin yenilenmesi için çalışmalar yürüttü. Surp Giragos Kilisesi Vakfı’nın tarihi Surp Sarkis Ermeni Kilisesi için hazırladığı proje hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem de Anıtlar Kurulu tarafından onaylandı.

Hayli kapsamlı olan projede, kilisenin yenilenmesinin yanı sıra atölyeler, konferans salonları ve sergi salonu da yer alıyor. 60 milyon lira bir harcamayla yeniden ayağa kaldırılması hedeflenen projeye Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra Surp Giragos Kilisesi Vakfı ve Diyarbakır büyükşehir belediyesi de destek veriyor.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, restorasyonun tamamlanmasıyla yapının Sur’un tarihî dokusuna ve kentin kültürel çeşitliliğine önemli katkı sunacağını ifade etti.




Bu haber ermenihaber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (ermenihaber) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(ermenihaber). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+