Ermenistan Cumhurbaşkanı ve Uruguay Büyükelçisi iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin canlandırılm -
Ermenistan Cumhurbaşkanı ve Uruguay Büyükelçisi iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin canlandırılmasının önemini vurguladı
Doğu Uruguay Cumhuriyeti’nin Ermenistan’a yeni atanan Büyükelçisi Silvana L. Barolin, güven mektubunu Ermenistan Cumhurbaşkanı Vahagn Khaçaturyan’a sundu.
Cumhurbaşkanı Khaçaturyan, Barolin’i yeni görevi dolayısıyla tebrik ederek, Ermenistan ile Uruguay arasındaki tarihsel dostluk ilişkilerine dikkat çekti.
İki ülke arasında karşılıklı saygı ve güvene dayalı bir atmosferin oluştuğunu belirten Khaçaturyan, Ermenistan’ın tüm alanlarda Uruguay ile ilişkileri geliştirme arzusunu vurguladı. Bu bağlamda, yeni büyükelçinin Ermenistan-Uruguay ilişkilerine yeni bir dinamizm kazandıracağına olan inancını dile getirdi.
Söz konusu ilişkilerin her zaman halklar arası bağların güçlendirilmesine yönelik dostane temelde şekillendiğini hatırlatan Khaçaturyan, geleceğe dönük adımların önemine de işaret etti. Kendi ziyaretleri sırasında bu iş birliği potansiyelini bizzat gözlemlediğini ifade etti.
Büyükelçi Barolin, gösterilen sıcak karşılamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin daha da gelişmesi ve genişlemesi için katkı sunmaya hazır olduğunu belirtti.
Görüşme sırasında, ticari ilişkilerin güçlendirilmesi ve iş birliğine yönelik yeni modellerin teşvik edilmesi gerekliliği taraflarca vurgulandı.
Kültür, turizm ve diğer alanlarda iş birliği olanakları değerlendirildi; sektörel inisiyatiflerin genişletilmesi ve ortak programların hayata geçirilmesi konularına özel önem atfedildi.
Taraflar, üst düzey karşılıklı ziyaretlerin ikili ortaklığı pekiştirmedeki rolünü de öne çıkardı. Bu tür temasların karşılıklı güveni derinleştirdiği ve iş birliğinin kapsamını genişlettiği belirtildi.
Toplantıda bilgi teknolojileri alanındaki iş birliği de gündeme geldi. Ermenistan’daki TUMO Yaratıcı Teknolojiler Merkezi’nin bir şubesinin Uruguay’da açılması ve Uruguay’ın Ceibal Merkezi’nin Ermenistan’da bir temsilcilik kurması yönündeki olasılıklar değerlendirildi.
Uluslararası platformlardaki iş birliği olanakları da görüşülen başlıklar arasındaydı. Çok taraflı formatlarda yapıcı ve kesintisiz etkileşimin önemi özellikle vurgulandı.
Ayrıca, parlamentolar arası diplomasinin ikili ilişkileri güçlendirme yolunda etkili bir araç olduğu ortak görüş olarak kayda geçti.
Toplantıda, 2026 yılında Yerevan’da düzenlenecek olan COP-17 konferansına ilişkin hususlar da ele alındı.
Bu haber ermenihaber kaynağından gelmektedir.
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (ermenihaber) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(ermenihaber). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com