Belarus Ermenistan Büyükelçiliği, Minsk`te ilk Ermeni kilisesinin kutsanması dolayısıyla Ermeni halk - Gündem
19 Mayıs 2025 - Հակական տոմար - Տարի : 4517 / Ամիս : Մարերի / Օր : Անահիտ / Ժամ : Շաւաղօտ

Gündem :

19 Mayıs 2025  

Belarus Ermenistan Büyükelçiliği, Minsk`te ilk Ermeni kilisesinin kutsanması dolayısıyla Ermeni halk -

Belarus Ermenistan Büyükelçiliği, Minsk`te ilk Ermeni kilisesinin kutsanması dolayısıyla Ermeni halk Belarus Ermenistan Büyükelçiliği, Minsk`te ilk Ermeni kilisesinin kutsanması dolayısıyla Ermeni halkını tebrik etti

Belarus Ermenistan Büyükelçiliği, Belarus’taki ilk Ermeni Apostolik Kilisesi olan Aziz Grigor Lusavoriç Kilisesi’nin kutsanması ve resmi açılışı dolayısıyla Ermeni halkını tebrik etti.

Tebrik mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Bu önemli olayın inancın, manevi saflığın ve geleneksel Hristiyan değerlerinin ortak savunulmasının önemi üzerine daha derinlemesine düşünmek için yeni bir fırsat sağlayacağından eminiz. Din, sıkıntılı zamanlarda kardeş haklarımızın haklı mücadelesinin yolunda sarsılmaz ahlaki rehber oldu."

Kutsama töreni 18 Mayıs'ta düzenlendi. Törene Tüm Ermenilerin Katolikosu II. Karekin Hazretleri de katıldı.Belarus Ermenistan Büyükelçiliği, Minsk'te ilk Ermeni kilisesinin kutsanması dolayısıyla Ermeni halkını tebrik etti (Foto)[Belarus Ermenistan Büyükelçiliği, Minsk'te ilk Ermeni kilisesinin kutsanması dolayısıyla Ermeni halkını tebrik etti (Foto)]Belarus Ermenistan Büyükelçiliği, Belarus’taki ilk Ermeni Apostolik Kilisesi olan Aziz Grigor Lusavoriç Kilisesi’nin kutsanması ve resmi açılışı dolayısıyla Ermeni halkını tebrik etti.

Tebrik mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Bu önemli olayın inancın, manevi saflığın ve geleneksel Hristiyan değerlerinin ortak savunulmasının önemi üzerine daha derinlemesine düşünmek için yeni bir fırsat sağlayacağından eminiz. Din, sıkıntılı zamanlarda kardeş haklarımızın haklı mücadelesinin yolunda sarsılmaz ahlaki rehber oldu."

Kutsama töreni 18 Mayıs'ta düzenlendi. Törene Tüm Ermenilerin Katolikosu II. Karekin Hazretleri de katıldı.





Bu haber ermenihaber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (ermenihaber) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(ermenihaber). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+