Ermenistan, Azerbaycan`ın Mevzilerimize ateş açıldı açıklamasını yalanladı -
Ermenistan, Azerbaycan`ın Mevzilerimize ateş açıldı açıklamasını yalanladı
Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın açıklamalarına karşı bir bildiri yayınladı.
Açıklama şöyle:
"Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın, 16 Mart günü saat 20.10 ile 20.45 arasında Ermenistan Silahlı Kuvvetleri birliklerinin sınır bölgesinin güneydoğu kesiminde bulunan Azerbaycan mevzilerine ateş açtığı yönündeki açıklaması gerçeğe uymamaktadır.
Ermenistan Cumhuriyeti Başbakanı heyetinin, ateşkes ihlallerini ve/veya bunlara ilişkin bilgileri araştırmak üzere Ermenistan-Azerbaycan arasında ortak bir mekanizma oluşturulmasını önerdiğini, ancak Azerbaycan'ın bugüne kadar bu öneriye yanıt vermediğini hatırlatıyoruz"
Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada "16 Mart günü saat 20:10 ile 20:45 arasında Ermenistan Silahlı Kuvvetleri birlikleri, Gorus bölgesinde bulunan Azerbaycan Ordusu mevzilerine hafif silahlarla birkaç kez ateş açtı" ifadelerine yer verilmişti.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı gün içinde "16 Mart günü saat 18.35 sıralarında Ermenistan Silahlı Kuvvetleri birliklerinin sınır bölgesinin güneydoğu kesiminde bulunan Azerbaycan mevzilerine ateş açtığı yönünde" bir açıklama daha yapmış, Ermenistan bu açıklamanın da gerçeklere uymadığını bildirmişti.
Bu haber agos kaynağından gelmektedir.
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (agos) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(agos). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com