​Karabağ’ı ziyaret eden Tulsi Gabbard ABD Ulusal İstihbarat Direktörü olarak atandı - Gündem
22 Şubat 2025 - Հակական տոմար - Տարի : 4517 / Ամիս : Մեհեկան / Օր : Կորդուիք / Ժամ : Փայլածու

Gündem :

14 Şubat 2025  

​Karabağ’ı ziyaret eden Tulsi Gabbard ABD Ulusal İstihbarat Direktörü olarak atandı -

​Karabağ’ı ziyaret eden Tulsi Gabbard ABD Ulusal İstihbarat Direktörü olarak atandı ​Karabağ’ı ziyaret eden Tulsi Gabbard ABD Ulusal İstihbarat Direktörü olarak atandı

ABD Senatosu, Tulsi Gabbard’ın Ulusal İstihbarat Direktörlüğü adaylığını onayladı. The New York Times'ın haberine göre, 52 senatör Gabbard’ın atanmasını desteklerken, 48 senatör karşı oy kullandı.

Gabbard, ABD iç ve dış istihbarat servislerine, Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da dahil olmak üzere liderlik edecek.

Gabbard siyasi kariyerine 2002 yılında başladı. 2004-2005 yılları arasında Irak Savaşı’nda bir tıp biriminde görev aldı. Daha sonra Hawaii Ulusal Muhafızları’nda Binbaşı rütbesine yükseldi ve ardından ABD Kara Kuvvetleri Yedek Birlikleri’nde Yarbay unvanını aldı. 2013-2021 yılları arasında ABD Temsilciler Meclisi’nde görev yaptı. 2019 yılında ABD Başkanlığı için aday olacağını açıkladı ancak daha sonra Joe Biden’ı destekledi.

Ekim 2022’de Demokrat Parti’den ayrılan Gabbard, Donald Trump’ı destekledi ve Ekim 2024’te Cumhuriyetçi Parti’ye katıldı. Kasım 2024’te Trump, onu Ulusal İstihbarat Direktörü olarak aday gösterdi.

Gabbard’ın Ermeni-Amerikan kuruluşlarıyla oldukça yakın ilişkileri olduğu biliniyor. 2017 yılında Kongre üyesi olarak Amerika Ermeni Ulusal Komitesi tarafından düzenlenen bir konferans kapsamında Ermenistan’ı ve Artsakh’ı ziyaret etti. Kongre’de Ermeni çıkarlarını destekledi, Ermeni Soykırımı’nı tanıyan karar tasarılarına lehte oy kullandı ve Azerbaycan’ın Artsakh’a saldırısını kınadı.

Gabbard, 2016 yılında Dağlık Karabağ’ın bağımsızlığını tanıyan Hawaii eyaletinden geliyor.






Bu haber ermenihaber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (ermenihaber) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(ermenihaber). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+