Paşinyan: ABD Başkan Yardımcısı ile görüşme oldukça uzun sürdü -
Paşinyan: ABD Başkan Yardımcısı ile görüşme oldukça uzun sürdü
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ulusal Meclis'te ABD Başkan Yardımcısı James David Vance ile yaptığı görüşmeyi çok önemli ve verimli bulduğunu açıkladı.
Paşinyan, başlangıçta Beyaz Saray'da hiçbir toplantı planlanmadığını belirtti. "ABD Başkan Yardımcısı ile görüşme, ABD ziyaretinin son gününün son olayıydı. Bu süreçte bir fikir ortaya çıktı ve toplantı planlanmamış bir şekilde organize edildi." dedi.
Paşinyan, "Toplantı oldukça uzun sürdü. 1+3 formatında gerçekleşti, yani baş başa değil. Heyet üyeleri toplantıya katıldı. Bizim tarafımızda, ABD'deki büyükelçimiz katıldı, hükümet personelinin dış ilişkiler departmanı başkanı katıldı ve basın sekreterim katıldı. Kapsamlı ve detaylı bir görüşme gerçekleşti. Dahası, onlar için çok karışık bir ortamda gerçekleşti. Ve bunu çok takdir ediyoruz." dile getirdi. Başbakan, böyle bir toplantının yapılmasına yönelik ilginin her iki tarafta da giderek arttığını söyledi.
Başbakan toplantıyı çok önemli ve çok verimli buluyor.
Ermenistan ile ABD arasında yakın zamanda imzalanan stratejik ortaklık anlaşmasının yeni ABD yönetiminin yaklaşımları sonucunda hayata geçirilememesi ihtimaline ilişkin soruya yanıt veren Paşinyan, şunları kaydetti:
"Geçiş döneminde imzalandı. Ve o dönemde geçiş ekipleri oluşturuluyor. Önceki yönetim bu belgenin imzalanmasına katıldı ve yeni yönetim de aynı şekilde imzaladı."
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, birkaç gün önce ABD ziyareti sırasında Washington'daki Beyaz Saray'da ABD Başkan Yardımcısı James David Vance ile bir araya gelmişti.
Bu haber ermenihaber kaynağından gelmektedir.
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (ermenihaber) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(ermenihaber). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com