Cumhuri̇yet Bayrami Tebri̇kleri̇ - Gündem
23 Kasım 2024 - Հակական տոմար - Տարի : 4517 / Ամիս : Տրե / Օր : Ծմակ / Ժամ : Խաւարակ

Gündem :

01 Kasım 2023  

Cumhuri̇yet Bayrami Tebri̇kleri̇ -

Cumhuri̇yet Bayrami Tebri̇kleri̇ Cumhuri̇yet Bayrami Tebri̇kle

Kadasetli Patrik Sahak II Hazretleri, Cumhuriyetin ilanının 100. yıldönümü dolayısıyla, 28 Ekim 2023, Cumartesi, saat 20:00'de İstanbul Valisi Davut Gül tarafından Rixos Tersane İstanbul'da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kabul törenine, Patrik Vekili Kd. Peder Krikor Damadyan refakatiyle katılarak Sayın Vali’yi tebrik etti.
29 Ekim 2023, Pazar, saat 09.30'da Valilik Makamı'nda düzenlenen resmi kutlama resepsiyonuna ise, Patriklik Makamı adına; S. Asdvadzadzin Patriklik Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hrant Moskofyan ve üyelerden Minas Arslan katıldılar.

Kadasetli Patrik Sahak II Hazretleri, Pazar sabahı Kd. Peder Krikor Damadyan refakatiyle, saat 10.00'da hava yoluyla Ankara'ya hareket etti ve saat 12.30'da Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti. Resepsiyonda Rum Ortodoks Patriği Kadasetli Bartholomeos Hazretleri, Musevi cemaati Hahambaşı Rav İshak Haleva, Süryani Kadim Patrik Vekili Metropolit Mor Filüksinos Yusuf Çetin de hazır bulundular. Ermeni cemaatinden ise; Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bedros Şirinoğlu, Karagözyan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Gülmezgil ve Jamanak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ara Koçunyan da hazır bulundular.

Resepsiyona katılan din adamları, Cumhurbaşkanlığı’nın özel uçağıyla saat 15:00'de İstanbul'a gelerek Boğaz’ın doğusunda gerçekleşen geçit törenine katıldılar. Geçitte, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı filosundan 100 savaş gemisinin geçişi ve Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların tören uçuşları izlendi.

Cumhurbaşkanımızın konuşması öncesinde konuk din adamları, sarayın salonunda yemekle onurlandırıldılar. Sayın Cumhurbaşkanı yaptığı konuşmada, son 100 yılda elde edilen başarılara atıfta bulundu ve bu dönüm noktasından başlayarak "Türkiye Yüzyılı" olarak adlandırılan ikinci yüz yılın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Vahdettin Köşkü’ndeki resepsiyonunda, AkParti İstanbul Milletvekili Sevan Sıvacıoğlu, Beyoğlu Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aksel Topalyan, Gümüşyan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Artun Tekiroğlu, Esayan Okulu Kurucu Temsilcisi Lena Yeniyorgan ve Meri Taksi Deveciyan katıldılar.

Ruhani Önderimiz, bunun yanı sıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı bir mektupla Patriklik Makamı, Patriklik Ruhani Meclisi, ruhban sınıfı, cemaat vakıf yöneticileri ve Ermeni cemaati adına iyi dileklerini sundu.

Bu haber trhaybad kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (trhaybad) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(trhaybad). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+