1915 kurbanları İstanbul`da anılıyor - Gündem
29 Mart 2024 - Հակական տոմար - Տարի : 4516 / Ամիս : Արեգ / Օր : Վարագ / Ժամ : Արփող

Gündem :

24 Nisan 2018  

1915 kurbanları İstanbul`da anılıyor -

1915 kurbanları İstanbul`da anılıyor 1915 kurbanları İstanbul`da anılıyor

Ermeni Soykırımı'nın kurbanları yarın (24 Nisan) düzenlenecek etkinliklerle anılıyor.

İlk anma etkinliği saat 12.00'de Sultanahmet'te düzenlenecek. Bu etkinlik İHD İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu'nca gerçekleştirilecek. Komisyon'un anma önce yaptığı basın açıklamasında

"20. yüzyılın başında Küçük Asya ve Kuzey Mezopotamya’nın Ermeni, Asuri/Süryani ve Rum halklarına yapılan soykırımın başlangıç tarihi olarak kabul edilen 24 Nisan’ı bu yıl da Sultanahmet Meydanı’ndaki Türk İslam Eserleri Müzesi önünde anacağız. 1915’te cezaevi olarak kullanılan, İstanbul Ermenilerinin Haydarpaşa’dan ölüm yolculuğuna çıkarılmadan önce tutulduğu bu bina ve çevresini soykırımın inkârına karşı bir hafıza mekânı olarak kabul ediyor, basını, soykırım ve inkâr karşıtlarını burada yapacağımız soykırım anmasına davet ediyoruz." dendi.

Bundan 7 yıl önce bir 24 Nisan günü askerlik görevini yaparken bir arkadaşının silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Sevag Balıkçı da Şişli Ermeni Mezarlığı'nda anılacak. Nor Zartonk inisiyatifinin düzenlediği anma saat 15.00'te.

Yarın 19.15'te ise Tünel Meydanı'nda Durde Platformu'nca bir anma düzenlenecek. Platform anmayı "103 yıl oldu. Yüzleşin" başlığıyla gerçekleştiriyor.





Bu haber agos kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (agos) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(agos). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+