17 Ocak 2017
Rahip Andrea Santoro`nun katili Oğuzhan Akdin, "Bana `Hak din Hristiyanlıktır. Bir gün bütün Türkler Hristiyan olacak` deyince çok sinirlendim, yanından uzaklaştığım bir sırada birden dönüp ateş ettim" dedi
Trabzon`da 5 Şubat 2005 tarihinde Santa Maria Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro`yu öldüren Oğuzhan Akdin, tahliye olduktan sonra ilk kez konuştu. Akdin, "Rahip bana `Hak din Hristiyanlıktır, bir gün bütün Türkler de Hristiyan olacaktır` dediği için öldürdüm" diye konuştu.
Tutuklu bulunduğu cezaevinden 24 Ağustos 2016 günü tahliye olan Rahip Santoro`nun katili Oğuzhan Akdin Trabzon`da yayın yapan yerel bir gazeteye konuştu.
`HAK DİN HRİSTİYANLIKTIR DEDİ`
Cinayeti işlediği tarihte 16 yaşında olan Akdin şunları söyledi:
"Santoro`nun misyonerlik yaptığını çevremde duyunca kiliseye gittim. Konuşmak istedim. Bana `Hak din Hristiyanlıktır. Bir gün bütün Türkler Hristiyan olacak` deyince çok sinirlendim, yanından uzaklaştığım bir sırada birden dönüp ateş ettim."
`100 DOLAR ALMIYORDUM`
Akdin "Cinayetten sonra bir yere kaçmadım. Kilisenin yakınında bulunan rahmetli babamın evine gittim. Evde dururken polisler geldi. Ailem şaşırdı. O zaman cinayet işlediğimi anladılar. Kiliseden haftada 100 dolar para aldığım şeklinde söylentiler, yazılar çıktı, böyle bir şey yok. Bu iddialar tamamen yalan ve asılsız.
`HAYIRLI BİRİ OLMAK İSTİYORUM`
Cinayette kullandığı silahı kimseden almadığını, kendi imkanlarıyla temin ettiğini ileri süren Akdin "Devletimizi zora düşürdüğüm için pişmanım. Artık vatanıma milletime hayırlı biri olmak istiyorum" dedi.
OLAY NASIL OLMUŞTU
Trabzon`da 5 Şubat 2005 tarihinde İtalyan katolik kilisesi rahibi Andrea Santaro`yu silahla vurarak öldüren Oğuzhan Akdin, Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen dava sonucunda 18 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Akdin, 24 Ağustos 2016 günü cezasını tamamlayarak tahliye edilmişti.
Habertürk