02 Ekim 2015
Ermenistan Kamu Hizmetleri Denetim Komisyonu, Rus "RAO UES International"ın alt kuruluşu "INTER RAO Credit B.V" tarafından işletilen Ermenistan Elektrik Ağları şirketinin, Kıbrıs’ta kayıtlı "Liormand Holdings Limited" şirketine satışını oy birliğiyle kabul etti.
Başbakan Hovik Abrahamyan bakanlar kurulu toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, INTER RAO Credit B.V ile Liormand Holdings Limited`in ait olduğu Tashir Grup arasında Elektrik Ağları`nın satışıyla ilgili görüşmelerin tamamladığını ve anlaşmanın imzalandığını belirtti.
Ermenistan Elektrik Ağları`nın gelecek 5 yıl boyunca Tashir Grup tarafından işletileceğine işaret eden Abrahamyan, grubun şirketi uluslararası standartlara uygun bir biçimde yönetip zararını en aza indirmeye çalışacağını kaydetti. Abrahamyan, grubun 1 Ağustos itibariyle elektriğe yapılan zammı hükümetle ortaklaşa sübvanse etmeye hazır olduğunu belirttiğini de sözlerine ekledi.Bu arada Elektrik Ağları`nı satın alan şirketin Rusya`da yaşayan Ermeni iş adamı Samvel Karapetyan ait olduğu ortaya çıktı.Daha önce Ermenistan`da, elektriğe yapılan yüzde 16`lık zammı protesto etmek için 19 Haziran`da gösteriler düzenlenmişti. Sokaklara dökülen binlerce kişi, Ermenistan Elektrik Ağları Şirketi`nin hatalı yönetildiğini ve büyük borca girdiğini belirterek, elektiriğe yapılan zammı protesto etmişti. Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan`ın, 27 Haziran`da soruna çözüm bulmak için Ermenistan Elektrik Ağları Şirketi`nde denetim yapılacağını ve inceleme sonuçlanana kadar elektrik zammının hükümet tarafından sübvanse edileceğini açıklamasıyla eylemler sona ermişti.
Ermeni Haber