01 Ekim 2015
29 Eylül’de Erivan’da Çin Halk Cumhuriyetinin (ÇHC) kuruluşunun 66. yılı kutlandı. Resepsiyoda başbakan Hovik Abrahamyan, yabancı misyon temsilcileri, milletvekilleri, konuklar hazır bulundular.
ÇHC Erivan büyükelçisi Jian Erlun yaptığı açılış konuşmasında 2015 yılının Ermenistan ve Çin ilişkilerinin derinleşmesi açısından özel bir yıl olduğunu belirtti. Elçi cumhurbaşkanı sarkisyyan ve başbakan Abrahamyan’ın ÇHC ziyaretlerini hatırlatarak ʺÇin Ermenistan’ın ticarette ikinci büyük partnörüdür ve halihazırda ülkeler iki ülke devlet başkanlarının mutabakatlarını hayata geçirmek için çaba sarfetmektelerʺ dedi.
Elçi Çin Hükümetinin geniş ölçekli İpek Yolu projesi yönünde çalıştığını ifade ederek ʺBu projenin Çin ve Ermenistanm arasında çok yönlü işbirliği için tarihi yeni fırsatlar açacağına eminimʺ dedi.
Jian Erlun, ülkesinin Sovyet Ordusu bünyesinde Çin’in Kuzey-doğusunda Faşizme karşı mücadelede binlerce Ermeni askerin de yer aldığını hatırladığını belirtti.
News am