Dini liderler iftar çadırında bir araya geldi - Gündem
29 Mart 2024 - Հակական տոմար - Տարի : 4516 / Ամիս : Արեգ / Օր : Վարագ / Ժամ : Ճառագայթեալ

Gündem :

22 Temmuz 2012  

Dini liderler iftar çadırında bir araya geldi -

Dini liderler iftar çadırında bir araya geldi Dini liderler iftar çadırında bir araya geldi

Şişli Belediyesi iftar çadırı farklı dinlerin temsilcilerini ağırladı. İlk iftarda çadıra vatandaşların ilgisi de yoğun oldu.20 Temmuz 2012 Cuma, 23:59:51

Mecidiyeköy`de kurulan 3 bin kişilik çadırda ilk iftarda, Ermeni Patrik Vekili Episkopos Aram Ateşyan, Musevi Cemaati lideri İshak Haleva, Süryani-Katolik Cemaati lideri Yusuf Sağ, Süryani-Ortodoks Cemaati Patriği Yusuf Çetin, Rum Cemaati`ni temsilen Joachim Billis, Süryani-Kadim Ortodoks Kilisesi Metropolit vekili Hanna Aykurt ve Şişli Müftüsü Ahmet Tüccar bir araya gelerek iftar yemeği yedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül`ün öncülüğünde bir araya gelen farklı dinlerin temsilcileri, Ramazan ayının sevgi va paylaşım ayı olduğunu belirterek, İslam Aleminin ramazan ayını sevgi ve dostluk temennileriyle kutladı.

RAMAZAN AYI RAHMET AYI

Süryani-Katolik Cemaati lideri Yusuf Sağ, Razaman Ayı`nın anlamında rahmet yattığını belirterek, "Rahmet ayı olarak başta vatanımıza, İslam alemine ve tüm dünya insanına hayırlara, bereketlere vesile olmasını diliyorum. Bizi bir araya getiren Şişli Beledeyi Başkanı Mustafa Sarıgül`e şahsım ve cemaatim adına teşekkür ediyorum. Çok güzel bir ortam var. Bundan daha güzel bir mozaik olamaz. Bakın bütün kardeşler bir arada. Din, dil, ırk ayrımı olmaksızın. Kutsal ayette İncil`de diyor ki `sevinenlerle sevininiz, üzülenlerle üzülünüz` biz bugün müslüman kardeşlerimizin sevincini paylaşarak buradayız. Etrafımız malesef kan gölüne dönüşmüş. Yaşanan acı olaylar var. Bu gibi acı olaylarda Ramazan Ayı`na girmek te sanırım Allah`ın bir lütfu. Bu ayda tutulan oruçların, dağıtılan zekatlar ve fitreler, savaşların durmasına artık insanların huzur ve barış içerisinde yaşamasına vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

"TUTULAN ORUÇLAR BARIŞA, HUZURA, KARDEŞLİĞE VESİLE OLSUN"

Şişli Müftüsü Ahmet Tüccar, "Öncelikle alem-i islamın Ramazan`ını tebrik ediyorum. inanan için farz bir ibarettir oruç ibadeti. Bu ayda kitabımız Kur-an`ın dünyayı şereflendirdiği bir ay olması yönüyle tekraren kıymet kazanan bir aydır. Umuyorum insanlık ve müminler Ramazan`ı anlar. Gönüllerimiz Ramazanlaşır ve birbirini düşünen insanlar haline geliriz. Çünkü biliyorsunuz etrafımızda harplerin olduğu, masum insanların katledildiği bir dünyada yaşıyoruz. Ramazan-ı Şerif münasebetiyle duamız odur ki inşallah birbirimizi anlayarak, dualaşarak bu ay yüzü suyu hürmetine o kötülükler gitsin yerine sevgi ve güzellikler gelsin inşallah"dedi.

Ermeni Patrik Vekili Episkopos Aram Ateşyan, sevgi sofrasında toplandıklarını belirterek, "Sevgi karşılıksızdır. Sevgi almadan vermektir. Sevgi fedakarlıktır. Tanrı bizden birşey beklemeden nasıl bizi seviyorsa, biz de karşıdakinin dinine inancına rengine ırkına bakmadan sevmemiz gerektiğini tanrı bize iletmiştir. İşte bu sevgiyi biz Şişli İlçesi`nde daha net olarak görüyoruz. Bu masada görüldüğü gibi her dine mensup kişiler vardır. Burada bu eseri yaratan sevgili kardeşimiz Sarıgül`dür. Ben bu vesileyle Ramazan Bayramı öncesi tutulan orucun barışa, huzura, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Süryani-Kadim Ortodoks Kilisesi Metropolit vekili Hanna Aykurt, ise "Biz de böyle bir mozaike katıldığımız için çok memnunuz ve nice hayırılı Ramazanlar diliyoruz. Böyle günler inşallah bütün dünyada barış ve huzura vesile olmasını diliyoruz. Belediye Başkanımıza ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

"İSLAM DİNİNDE DİN, DİL, IRK, KÜLTÜR VE MEZHEP FARKI KESİNLİKLE YOKTUR"

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Bütün sokaklarda iftar çadırlarımızı kurduk. İftar sofralarımızı kurduk. iftar sofralarımızda binlerce yurttaşımızı ağırlıyoruz. Bu iftar sofralarındaki amacımız şu, daha çok mahalle halkı birbirini görsün, birbiriyle kaynaşsın, birbirine yarenlik etsin ve birbiriyle arkadaşlık etsin. Ramazan Ayı bolluk ayı. Ramazan ayı bereket ayı. Ramazan Ayı olanın olmayana vermesi gereken bir ay. Ramazan Ayı`nda veren el alan elden daha da üstündür. Selam verelim selam alalım. Selamda rahmet olduğunu unutmayalım ve kesinlikle ayrım yapmayalım. Bu ayda kırgınlar dargınlar birbirleriyle mutlaka barışması lazım. Üç günlük dünyada sevginin olması lazım. Bugün bütün ruhani liderleri Şişli Belediyesi iftar çadırında ağırlamanın da mutluluğunu yaşıyorum. Çünkü İslam dininde din, dil, ırk, kültür ve mezhep farkı kesinlikle yoktur. Ben bu vesileyle bu mübarek ayın bütün dünya insanlığına sevgi, barış, hoşgörü getirmesini ve dünyanın her noktasında silahların gidip barışın gelmesini niyaz ediyorum" diye konuştu.

Şişli Belediyesi`nin her akşam ilçenin ekonomik düzeyi düşük mahallerinde ve okul yurtlarına kumanya ve erzak yardımında da bulunacağı, yemek dağıtılanlarla birlikte toplam sayının 50 bini bulmasının hedeflendiği belirtildi.

http://focushaber.com/dini-liderler-iftar-cadirinda-bir-araya-geldi-h-155895.html






Bu haber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı () ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+