Türk, Gürcü, Azeri, Fars ve Ermeni ilişkileri masaya yatırılacak - Haber Arşivi 2001-2011
05 Kasım 2024 - Հակական տոմար - Տարի : 4517 / Ամիս : Սահմի / Օր : Ահրանք / Ժամ : Ճառագայթեալ

Haber Arşivi 2001-2011 :

07 Ekim 2010  

Türk, Gürcü, Azeri, Fars ve Ermeni ilişkileri masaya yatırılacak -

Türk, Gürcü, Azeri, Fars ve Ermeni ilişkileri masaya yatırılacak

Ordu'da 25-28 Kasım tarihleri arasında 'Güney Kafkasya Halkları Dil-Tarih-Kültür İlişkileri' konulu uluslar arası kongrenin hazırlıkları devam ediyor.

Ordu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün organize ettiği kongreye Azerbaycan Bakı Slavyan Üniversitesi, Gürcistan Akhaltsikhe Üniversitesi ve İran'ın İslami Azad Üniversitesi de destek veriyor.

Kongre ile Güney Kafkasya'da yüzyıllardır aynı coğrafyayı paylaşan halkların kültürel değerleri, kardeşlikleri, tarihi birliktelikleri ve diğer paylaşımları ele alınacak. Ordu'da 3 gün sürecek kongrede Azerbaycan, Gürcistan, İran, Ermenistan ve Türkiye olmak üzere 5 başlıkta bilim adamları konuşacak.

Şölenin Gürcistan başlıklı bölümünde Türkçe-Gürcüce ilişkileri, tarihte Türk- Gürcü münasebetleri, Gürcistan'da Türkçe, Türk- Gürcü kültür ilişkileri, Gürcistan'da Türkoloji çalışmaları hakkında sunum yapılacak.

Şölenin Ermenistan başlıklı bölümünde Türkçe- Ermenice ilişkileri, Ermenistan'da Türkçe, Türk- Ermeni kültür ilişkileri, Ermenistan'da Türkoloji çalışmaları konuşulacak.

Azerbaycan bölümünde tarihte Azeri- Gürcü münasebetleri, tarihte Azeri- Fars münasebetleri, Azeri Türkçesi ve edebiyatı, Azerbaycan'da Türkoloji çalışmaları gündeme gelecek.

İran bölümünde Türkçe- Farsça ilişkileri, tarihte Türk- İran münasebetleri, İran'da Türkçe, İran'da Türkoloji çalışmalarının ela alındığı sunumlar yapılacak.

Türkiye bölümünde ise Güney Kafkasya halkları ve Türkiye, Güney Kafkasya dilleri ve Türkçe, Güney Kafkasya'da inanç sistemi ve Türkler, Güney Kafkasya'da sözlü kültür ve Türklerin anlatıldığı bilimsel çalışmalar paylaşılacak.

Güney Kafkasya Halkları Dil-Tarih-Kültür İlişkileri Uluslararası Bilgi Şöleni Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Doğan, şölenin amacının yüz yıllardır aynı coğrafyayı paylaşan halkların kültürel değerlerinin ve paylaşımlarının kardeşliklerinin, tarihi birlikteliklerinin, geleceğe yansımasını sağlamak olduğunu söyledi.






Bu haber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı () ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+