27 Ağustos 2010
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu, 3-5 kilisede ayin yapılmasıyla Türkiye'nin hıristiyan olmayacağını söyledi. Basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bardakoğlu, din özgürlüklerinden ve Türkiye'nin bu konuda önemli bir yere sahip olması gerektiğini belirterek, 3-5 kilisede Hıristiyanların ayin yapmasıyla Türkiye'nin Hıristiyan olmayacağını söyledi. Böyle bir konuda Türkiye'nin sürekli gündeme taşınmasının hoş olmadığını dile getiren Bardakoğlu, "Türkiye'yi din özgürlüklerini kısıtlayan bir ülke olarak göstermek doğru değil. Geçtiğimiz günlerde Tarsus'a gittim. St. Paul kilisesini yıllar önce müze haline getirilmiş. Bizim için burasının kilise olmasının hiçbir sakıncası yok. Aksine din özgürlüğüne kanat germe açısından bir adım olacaktır." dedi.
Bugünlerde en yoğun konulardan birisinin de Pakistan' da ki sel felaketi olduğuna dikkat çeken Bardakoğlu, "Önce bir itirafla sözlerime başlayayım. Pakistan'da ki sel felaketinin bu kadar kapsamlı olduğunu fark edemedik. Ne zaman ki elçilikler vasıtasıyla bilgiler ulaştı ki, baktık gerçekten yaşanan felaket deprem felaketinden kat kat daha kötü. Çoğu insan aç ve hastalık tehlikesiyle karşı karşıya. Aslında bu duruma bütün dünya duyarsız kaldı. Geçtiğimiz hafta camilerde ciddi anlamda yardım toplandı. Bu cuma tekrar yardım toplanacak. İki hafta üst üste bu şekilde yardım toplanması Diyanet tarihinde bir ilk belki:" ifadesini kullandı.
Bir basın mensubunun geçtiğimiz aylarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşanan Kur'an Kursları sorununun ne aşamada olduğunu sorması üzerine ise Bardakoğlu, Kıbrıs ile ilgili ne desem haber olur cevabını verdi. Kıbrıs'ta çok ciddi ihmaller yaşandığına dikkat çeken Bardakoğlu, "Bu olumsuzluklar dini eğitim ve dini bilgi açısından bugün Kıbrıs'ta şahit olduğumuz olumsuzluklar bir yılın üç yılın ürünü değil uzun yılların ürünü. Bir milleti vatanı sevmek sadece tek yönlü olmaz. Bunu ayakta tutacak sütunları sağlam tutmakla olur. Bu da milli, manevi ahlaki değerlerdir. Kıbrıs'ta çok ciddi boşluk meydana geldi. Biz bu boşluğu telafi etmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.