Ermeni taşra gençliği İsveç’te ‘Avrupa Rallisi-2010’ - Haber Arşivi 2001-2011
05 Mayıs 2024 - Հակական տոմար - Տարի : 4516 / Ամիս : Ահեկան / Օր : Ահրանք / Ժամ : Ճառագայթեալ

Haber Arşivi 2001-2011 :

30 Temmuz 2010  

Ermeni taşra gençliği İsveç’te ‘Avrupa Rallisi-2010’ -

Ermeni taşra gençliği İsveç’te ‘Avrupa Rallisi-2010’

İsveç’in Halmstad kentinde 31 Temmuz-7 Ağustos tarihlerinde ‘Ülkene yeni deneyim katarak, ufkunu genişlet’ başlığını taşıyan yıllık büyük gençlik etkinliği ‘Avrupa Rallisi-2010’ (European Rally 2010, ‘Think globally act locally’) gerçekleştirilecek.

Etkinliğe Avrupa’nın farklı ülkelerini temsil eden taşra gençlik kuruluşlarının 5 kişilik heyetleri katılmakta. Etkinlikte yerel yönetim ve İsveç devlet organı temsilcileri de yer almaktalar. Hem Avrupa’da hem de yerel köylerde gençler ortak sorunlara sahiplar. Bunlar: gençlerin toplum hayatına daha düşük düzeyli katılımı, istihdam sorunu, daha az bilgilenme, sosyal ve ekonomik sorunlar.

Anılan sorunlara çözüm çerçevesinde düzenlenen ‘Avrupa Rallisi-2010’ yıllık gençlik toplantısında, gençler deneyim aktarımında bulunarak, köylerdeki benzeri sorunların çözümüne alternatifler üretmekteler. Daha pratik düşünme olanağı sunulan gençler, köy gençliğinin yaşam tarzının gelişimi için yeni düşünce ve metodlar üretmeye çalışmaktalar. Etkinliğe katılmakta olan Ermeni taşra gençliği temsilcileri de Ermeni kültür, şarkı, dans, kıyafet ve süt ürünleri, tatlılar, geleneksel yiyecekler, Ermeni şeftalisi ve kayısısı gibi yerel köy ürünlerinin sunumunu gerçekleştirecekler.





Bu haber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı () ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+