Udi Yervant Bostancı: Artık sınırlar açılsın - Gündem
22 Aralık 2024 - Հակական տոմար - Տարի : 4517 / Ամիս : Քաղոց / Օր : Կորդուիք / Ժամ : Հուրփեայլեալ

Gündem :

11 Ekim 2011  

Udi Yervant Bostancı: Artık sınırlar açılsın -

Udi Yervant Bostancı: Artık sınırlar açılsın Kaliforniya`da yaşayan Türklerin kurduğu Pasifik Enstitüsü`nün organize ettiği `Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali`nde dünyaca ünlü Ermeni ut sanatçısı Yervant Bostancı, büyük ilgi gördü.

Kaliforniya`da yaşayan Türklerin kurduğu Pasifik Enstitüsü`nün organize ettiği `Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali`nde dünyaca ünlü Ermeni ut sanatçısı Yervant Bostancı, büyük ilgi gördü.

Dünyaca ünlü udi Yervant Bostancı, Radikal in Ankara Haber Müdürü Ömer Şahin e konuştu.

LOS ANGELES - Los Angeles’taki festivalde Türkçe, Kürtçe ve Ermenice şarkılar seslendiren Yervant Bostancı en büyük hayalinin iki ülkenin ortak bir projeye imza atması olduğunu söyledi, “Biz kardeşiz. Yemeğimiz, dansımız, toprağımız aynı. Sınırlar açılmalı. Kardeşlik için herkes taşın altına elini koymalı. Kültür kanla değil, toprakla taşınır” dedi.

‘Ruhum Diyarbakır’da’
Konser sonrası Radikal’e konuşan Yervant Bostancı, 19 yıldır ABD’de yaşıyor, dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veriyor. Diyarbakır doğumlu Yervant, 1992 yılına kadar burada yaşadı. 1990’larda acı olaylar yaşadığını, Ermeni olmasından dolayı ‘ana-avrat’ küfürler yediğini ve bu yüzden Türkiye’den ayrılmak zorunda kaldığını anlatan Yervant, “Şimdi Amerika’dayım ama ruhum Diyarbakır’da, Türkiye’de. Ben Anadolu çocuğuyum. Doğduğum toprakları, arkadaşlarımı nasıl unuturum” diye konuştu.

Türkiye’de son dönemde geçmiş yıllara göre demokratik haklar konusunda iyileştirmeler yaşandığını söyleyen Yervant, azınlık vakıflarıyla ilgili düzenlemeye dikkat çekerken Başbakan Erdoğan için “devrimci” benzetmesi yaptı.
“Benim silahım udum” diyen Yervant, müziğin ırkı, dini olmadığını ve bunu siyasete alet etmediğini de kaydetti. Yervant, “Kültür insanlara kanla değil toprakla bulaşır. Bu topraklarda en çok arzuladığım şey iki ülkenin ortak bir iş yapmasıdır. Artık sınırlar açılmalı. Geçmişte hiçbir şey olmamış gibi de davranamayız. İki toplum da empati yapmalı, birbirini anlamaya çalışmalı” dedi. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen festivale Kaliforniya’da yaşayan çok sayıda Ermeni de katıldı. Pasifik Enstitüsü Başkanı İbrahim Barlas, ezan ve çan sesi duyan yaşlı Ermenilerin gözyaşlarına boğulduğunu ve “Biz bu seslerle büyüdük, çocukluğumuzu hatırladık” dediklerini söyledi.





Bu haber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı () ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+