Ermenistan’dan BAE’ye yaş meyve ve sebze ihracatı başladı -
Ermenistan’dan BAE’ye yaş meyve ve sebze ihracatı başladı
Ermenistan’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) taze meyve ve sebze ihracatı başladı. İlk aşamada haftalık 40 tona kadar ulaşan sevkiyat hacminin ilerleyen süreçte artırılması planlanıyor.
Ermenistan Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre ihracat, 27 Ağustos’ta Dubai’de kurulan “Watermelon Ecosystem” şirketi ile imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde gerçekleştiriliyor.
Ermenistan Ekonomi Bakanı Gevorg Papoyan, Dubai ziyareti sırasında söz konusu şirketi ziyaret etti. Papoyan, kurucuların eşliğinde tesisleri gezerek şirketin faaliyetleri, altyapısı ve üretim kapasitesi hakkında bilgi aldı.
“Watermelon Ecosystem”, yiyecek ve içecek sektöründe restoranları, otelleri, gıda tedarikçilerini, üreticileri ve çiftçileri bir araya getiren bir teknoloji platformudur. Şirket; dijital satın alma, tedarik zinciri yönetimi ve finansman çözümleri sunmaktadır. Yerel üreticiler ve tedarikçilerle de aktif iş birliği yürüten platform, ürünlerin gıda hizmeti sektöründeki erişilebilirliğini artırmaya katkı sağlamaktadır.
Görüşmede ayrıca Ermenistan’a yatırım yapma imkanları değerlendirildi. Taraflar, hem yatırım projelerinin yürütülmesi hem de Ermeni ürünlerinin ihracat hacminin artırılması yönünde daha yakın iş birliği içinde olma konusunda mutabakata vardı.
Bu haber ermenihaber kaynağından gelmektedir.
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (ermenihaber) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(ermenihaber). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com