Ermenistan`dan Ankara`ya çağrı: Türkiye`nin arabuluculuğuyla serbest bırakılabilir -
Ermenistan`dan Ankara`ya çağrı: Türkiye`nin arabuluculuğuyla serbest bırakılabilir
Ermeni yetkililer, Ankara'ya çağrıda bulunarak, Azerbaycan'daki esirlerimiz Türkiye'nin arabuluculuğuyla serbest bırakılabilir ifadesinde bulundu.
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın, 'Ermenistan Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nden (KGAÖ) çıkmıyor, KGAÖ Ermenistan'dan çıkıyor' değerlendirmesi üzerine, Ermenistan Parlamentosu Savunma ve Güvenlik İşleri Daimi Komitesi Başkanı Andranik Koçaryan ve Doğu Bilimi Uzmanı Armen Petrosyan, Ermenistan'ın yeni savunma politikalarını değerlendirdi.
Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Ermenistan'ın KGAÖ üyeliğini dondurduğunu açıklayarak KGAÖ'nun Ermenistan'a yönelik güvenlik yükümlülüklerini yerine getirmediğini açıkladı. Aynı zamanda, Ermenistan'ın güvenlik alanında çok yönlü bir strateji benimsediğini ve çıkarların farklı yönlerde ve farklı aktörlerle birleştirilmesine dayanan bir çeşitlendirme politikası izlediğini duyurdu. Ayrıca, Avrupa Birliği'nin sivil gözlem misyonu tarafından Ermenistan'ın sınırları denetleniyor.
Ermenistan Parlamentosu Savunma ve Güvenlik İşleri Daimi Komitesi Başkanı Andranik Koçaryan ve Doğu Bilimi Uzmanı Dr. Armen Petrosyan, Ermenistan'ın yeni güvenlik politikasını ve Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normalleşme sürecinin sonuçlarını değerlendirdi.
PETROSYAN: 'FRANSA İLE ASKERİ ALANDA İŞ BİRLİĞİ DERİNLEŞTİ'
2. Karabağ savaşının ardından, Ermenistan'ın güvenlik politikasını gözden geçirdiğini ve bu alandaki ortaklarını yeniden değerlendirmeye başladığını Doğu Bilimi Uzmanı Dr. Armen Petrosyan, '2020'deki savaşın ardından, özellikle 2021 yılının Mayıs ve Kasım ayları ile 2022 Eylül ayı dikkate alındığında, Ermenistan ciddi güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kaldı ve bu bağlamda mevcut güvenlik sisteminin yetersiz olduğu gözler önüne serildi. Bu nedenle, Ermenistan, güvenlik sisteminin içeriğini değiştirmeye ve önceki tek merkezli sistemden daha katmanlı bir yapıya geçmeye yönelik stratejik bir karar aldı. 'Çeşitlendirme politikası' olarak adlandırılan bu stratejinin amacı, çok faktörlü bir güvenlik sistemi oluşturarak aynı anda birden fazla ortakla iş birliğinin yapılmasıdır. Bu politikanın mantığına uygun olarak, Hindistan'dan silah alındığına tanık olduk. Fransa ile askeri alanda iş birliği derinleşti. Son zamanlarda özellikle İran ile siyasi ve güvenlik düzeyinde daha yakın bir iş birliği olduğunu görüyoruz. Rusya ile olan ilişkiler de devam etmektedir. Ermenistan'ın KGAÖ üyeliğinin dondurulmasına rağmen, KGAÖ'nün Ermenistan'ın taleplerini yerine getirmesi durumunda bu örgüt ile iş birliği gündemde kalmaya devam edecektir' ifadelerini kullandı.
Bu haber aksam kaynağından gelmektedir.
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (aksam) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(aksam). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com