Philippe Djian kimdir? Philippe Djian kitapları ve sözleri -
Philippe Djian kimdir? Philippe Djian kitapları ve sözleri
Ermeni Kökenli Fransız Yazar Philippe Djian hayatı araştırılıyor. Peki Philippe Djian kimdir?
Philippe Djian aslen nerelidir? Philippe Djian ne zaman, nerede doğdu?
Philippe Djian hayatta mı? İşte Philippe Djian hayatı...
Ermeni Kökenli Fransız Yazar Philippe Djian edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Philippe Djian hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Philippe Djian hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Philippe Djian hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum arihi: 1949
Doğum Yeri: Paris, Fransa
Philippe Djian kimdir?
Philippe Djian 1949’da Paris’te doğdu. Lisede okuduğu yıllarda, henüz 16 yaşındayken Gallimard yayınlarının satış bölümünde çalışmaya başladı. Raymond Queneau, Paul Morand ve Roger Grenier gibi yazarlarla bu dönemde tanıştı. Üniversitede bir yıl edebiyat, ardından bir yıl gazetecilik okudu. Öğrenimini yarıda bırakıp Amerika’ya gitti Altı ay kadar, Rockefeller Center’daki bir Fransız kitabevinde çalıştı. Daha sonra Kolombiya’ya geçti. Dört ay kaldığı bu ülkede seçimler ve gerillalar üstüne bir yazı dizisi hazırladı. Fransa’ya dönüşünde bu derlemeyi L’Humanité Dimanche dergisine sattı. Gazetelerde makaleler ve yazı dizileri kaleme aldı. 1981-1984 arasında Bleu comme l’enfer (Cehennem Mavisi) ve Zone érogène (Erojen Bölge) adlı iki roman yayımladı. Bleu comme l’enfer, Yves Boisset tarafından 1985 yılında filme alındı. Djian, asıl başarısını 1985 yılında yayımladığı 37°2 le matin adlı romanıyla elde etti. Jean-Jacques Beineix’in bir yıl sonra Betty Blue adıyla sinemaya uyarladığı bu roman, 800 000 satış rakamına ulaştı. 33 hafta gösterimde kalan filmiyse dört milyon kişi izledi. 1989 yılında Amerika’ya yerleşen Djian, iki yıl bu ülkede yaşadı. 1991-1993 yılları arasında, Floransa ve Bordeaux arasında yolculuklar yaparak Sotos adlı kitabını tamamladı. Aynı yıllarda, Flammarion yayınevinden ayrılıp dönemin en yüksek transfer ücretiyle Gallimard yayınlarına geçti. 1995 yılında İsviçre’ye yerleşen yazar, Assassins (Katiller), Criminels (Suçlular) ve Sainte-Bob (Aziz Bob) üçlemesini burada tamamladı. 1999’da Paris Film Festivali jüri üyeliğine seçildikten sonra yeniden ülkesine döndü. 2002 yılında, Céline, Hemingway, Kerouac, Cendrars, Salinger ve Brautigan gibi sevdiği yazarlar üstüne kaleme aldığı yazılarını Ardoise (Arduvaz) başlıklı derlemede bir araya getirdi. Aynı yıl Ça, c’est un baiser (Buna Öpücük Denir) başlıklı romanını, 2003 yılında da son kitabı Sürtüşmeler’i yayımladı. Fransa’nın en Amerikanvari ve avangard yazarlarından biri sayılan Djian’ın romanları yirmi ülkede yayımlandı. Yazar, karısı ve üç çocuğuyla halen Paris’te yaşıyor.
Philippe Djian Kitapları - Eserleri
Betty Blue
İntikamlar
Vay ...
Canım Cicim
Erojen Bölge
Affedilemeyenler
Eşiktekiler
Yansımalar
Sürtüşmeler
Philippe Djian Alıntıları - Sözleri
Hiçbir şey düşünmemek için ona on saniyeden biraz fazla bakmamın yeterli olduğunu fark etmeye başlamıştım. (Betty Blue)
Bir erkekte biraz kibarlık varsa, bir kadını çürümüş bir tekneye bindirmemeli. (Eşiktekiler)
Ha, elbette içmek iyi değildi, iğrenç bir şeydi, ama başka ne yapacaktı ki? Bu dünyayı katlanılabilir kılmanın çok yolu yoktu. (İntikamlar)
“Hey, hayatında hiç kadın görmedin mi?.. Kalp krizi mi geçireceksin?.. Hayatta dayanamadığım bir şey varsa o da cinsi sapıklardır!” (Betty Blue)
Enkazlarımızda sürüneceğimize, göğe yükselmemiz gerekmez miydi, çevremizi saran her şeyin ölçüsünü almamız gerekmez miydi? (Sürtüşmeler)
“dert etme” dedim ona. “meraklanmanın alemi yok. sınavdan geçmek insanı daha güçlü kılar, biliyorsun.” (İntikamlar)
Düş kırıklığı çok arzulanan bir kadının umulmadık biçimde ve kolayca teslim olması gibi yaşamdan beklenilen şeyin doğru zamanda ve doğru yerde elde edilememesinden de kaynaklanabilir. (Vay ...)
Bulutlardan düşmüş gibi yapıyorum. (Vay ...)
Hiçbir şey beklemeyen kişi asla hayal kırıklığına uğramazdı. İyimserlik günahı işlemeyen, asla yüksekten düşmezdi. (Yansımalar)
Sersemin teki gelip kulağıma hayatta bir defa ölündüğünü söylese gerçek bir sağırla karşılaşırdı. (Betty Blue)
Seks, kendisi için müthiş bir tecelli olmuş, birçok acıya katlanmasını sağlamıştı ve zihni yalpalamaya başlamadıkça ona son vermeyi cidden düşünemezdi. (Yansımalar)
başka zaman olsa, kendini tutamayıp bu aşırı duygusallıkla dalga geçerdi; ama şimdi, az kalsın boynumda gözyaşı dökecekti. dünyanın ekseni mi kaymıştı? (İntikamlar)
Çarpıştığımız ve parçalarımızın stratosfere saçıldığı hissini taşıyordum. (İntikamlar)
Var olmanın güçlüğü ile grip arasındaki farkı ayırt etmek her zaman kolay değildir, ikisi de üstünüze sülük gibi yapışır. (Eşiktekiler)
biz halkız, sikilmeye yatkınız. (Vay ...)
“Eğer her şeye sıfırdan başlamak için kapıyı çekip bir arabaya atlamak yeterliyse o zaman hayat biraz daha hoş olmaz mı?” (Betty Blue)
Görünen o ki âşık olmak yetmiyordu. Daha doğrusu artık yetmiyordu. (Yansımalar)
Sadece bir kere yaşıyoruz ve yedek ruhumuz yok. (İntikamlar)
Çoşku, geldiği anda yakalanması gereken ender bir üründü -yoğunluğu arttıkça süresi kısalıyordu. (Yansımalar)
Uyumsuz olduğumu biliyorum, çok iyi biliyorum. Sevimli olasım yok bu sabah. (Affedilemeyenler)
Bu haber mardinlife kaynağından gelmektedir.
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (mardinlife) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(mardinlife). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com