​Paylan’dan Milli Eğitim Bakanı’na tepki - Gündem
29 Mart 2024 - Հակական տոմար - Տարի : 4516 / Ամիս : Արեգ / Օր : Վարագ / Ժամ : Լուսակն

Gündem :

08 Kasım 2017  

​Paylan’dan Milli Eğitim Bakanı’na tepki -

​Paylan’dan Milli Eğitim Bakanı’na tepki ​Paylan’dan Milli Eğitim Bakanı’na tepki

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda 2018 yılı Bütçe görüşmeleri çerçevesinde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bakanlık bütçesini sundu. Türkiye Meclisi Ermeni milletvekili Garo Palyan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi üzerine söz alarak, Yılmaz'ın bakanlık bütçesine ilişkin sunumunda TEOG sistemindeki değişiklikten hiç bahsetmemiş olmasına tepki gösterdi.

Bakanlığın twitter hesabındaki "nitelikli okullar" ifadesini kullandığı bir tweeti sildiğini de hatırlatan Paylan, şöyle konuştu:

"Kurumunuz Millî Eğitim Bakanlığının resmî Twitter hesabından şöyle bir “tweet” atıldı. “Nitelikli okulları hedefleyenler merkezi sınava girecek. Ve bu sınava girmeyenler de evlerine en yakın 5 okuldan birine razı gelecek.” Sonra “tweet”inizi silmek zorunda kaldınız.

TEOG çok gündemde, siz sunumunuzda tek kelimeyle dahi bahsetmediniz, o topa girmediniz. Bu “nitelikli okullar” tanımlaması sizin bütün kariyerinizin tam ortasına oturdu. Hani bazı bakanlar belli kelimelerle anılırlar ya, sizin artık nitelikli yüzde 5 - 10 okul tanımlamanız var.

Otomatik olarak yüzde 90'ı niteliksiz okul olarak tanımlamış oldunuz maalesef. Gerçekten büyük bir talihsizlik olarak görüyorum bu ifadeyi ve bununla ilgili herhangi bir düzeltme de şu ana kadar yapmadınız."

Eğitim sistemini eleştiren Paylan, Türkiye'de eğitim politikasının göbeğine dinin yerleştirildiğini savunarak şöyle devam etti: "Dini eğitimi, Sayın Cumhurbaşkanı’nın bahsettiği dindar bir nesil yetiştirme hedefini bakanlığınızın bir numaralı misyonu hâline getirdiniz. Oysa bu, konularınızdan ancak biri olabilir.

Ama siz bunu getirip eğitim politikalarınızın göbeğine koyduğunuz zaman, yalnızca buna uygun müdür adayları, yönetici adayları seçtiğiniz zaman, o müdürler de tek amaçlarının dindar bir nesil yetiştirmek olduğunu düşünür.

Nerede kaldı bilimsel eğitim, demokratik eğitim, eşitlikçi eğitim? Bunların hepsini yok sayan bir anlayış var.”





Bu haber ermenihaber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (ermenihaber) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(ermenihaber). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+