28 Eylül 2016
PKK`nın Suriye kolu PYD`nin Haseke bölgesindeki Hristiyanların evlerine baskın düzenleyerek, bölge halkını zorla göç ettirdiği belirtiliyor.
Suriye`nin Haseke şehrinde çok sayıda Katolik Hristiyan aile PYD`nin hedefinde olduğu belirtiliyor. Bölgenin demografisini değiştirmek için çok sayıda Sünni Arap ve Türkmen aileyi göç ettiren PYD`nin Hristiyanları da hedef almaya başladığı açıklandı.Catholic World News`in haberine göre, Haseke`yi kontrolü altında tutan PKK`nın Suriye kolu PYD, bölgedeki Hristiyanları sindirmenin parçası olarak Süryani Katolik Başpiskoposu evine saldırı düzenledi.
PYD`nin düzenlediği baskın sırasında kilisede bulunan Başpiskopos Jacques Behnan Hindo da ölümden döndü. Konuyla ilgili açıklama yapan Hindo, "Saldırı aslında Hristiyanları sindirme politikasının bir parçası ve mesajıydı. Çok sayıda Hristiyan, ev kalaşnikofla basılarak bölge dışına çıkarıldı. Evleri ve mülkleri yağma edildi" ifadelerine yer verdi.
Suriye`nin kuzeyinde federasyon ilan eden PKK`nın Suriye kolu PYD uzun bir süredir bölgenin nüfusunu değiştirme planları yapıyordu.
PYD MÜNBİÇ`TE NÜFUS YAPISINI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR"
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi ve Halep sorumlusu Usame Telcu, yangının tapu evraklarını içeren katta çıkmasının şüphe uyandırdığını ve yangının kasıtlı olduğuna işaret etmişti.
T
elcu, "Bizim için şüpheli taraf PYD`dir. Çünkü bu grup her zaman tehcir ve etnik temizlik politikası izlemiştir ayrıca bu eylem (tapuları yakma) PYD`nin ilçedeki gayrimenkullere el koymasını kolaylaştıracaktır." demişti.PYD`nin öncülük ettiği SDG (Suriye Demokratik Güçleri) safında çatışmayan ailelerin Münbiç`e dönmesine izin vermediğini ifade eden Telcu, "Bu durum PYD`nin ilçede nüfus yapısını değiştirmeyi hedeflediğini gösteriyor." diye konuşmuştu.
"TÜRKMENLER TEHCİR EDİLDİ"
Münbiç sakinlerinden Ebu Razak ise PYD`nin Şuyuh Tahtani ile Şuyuh Fokani köylerinden olan ailelerin köylerine dönmelerini yasakladığını, bu köylerinin nüfusunun 15 bin civarında olduğunu belirtmişti.
Dünya Bülteni