08 Ekim 2014
Diyarbakır’lı bir grup Ermeni Ermenistan’a giderek, vaftiz oldu; sözde soykırım iddialarını diri tutmak için dikilmiş “Soykırım Anıtı”nı ziyaret edip, Karabağ işgalinde ölen ve “şehit” dedikleri Ermeni askerler için dua ettiler.
Türkiye’den Ermenistan’a Gidip Vaftiz Oldular Türkiye’den Ermenistan’a Gidip Vaftiz Oldular Türkiye’den Ermenistan’a Gidip Vaftiz Oldular
Diyarbakır’lı bir grup Ermeni, Ermenistan Diaspora Bakanlığı’nın “Eve Gel” projesi kapsamında bu ülkeye ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Ermenistan’ın tarihi ve dini mekanlarını gezen grup, vaftiz oldu; Ermenistan’ın Azerbaycan toprağı olan Karabağ’ı işgalinde ölen ve “şehit” dedikleri Ermeni askerler için dua etmeyi de ihmal etmedi.
KARABAĞ İŞGALİNDE ÖLEN ERMENİ ASKERLERE DUA
Diyarbakırlı Ermeni grubun Ermenistan’a yaptığı ziyareti, katılımcılardan Narin Gündoğuş Agos için yazdı. Ermenistan Diaspora Bakanlığı’nın `Ari Dun` (Eve Gel) projesiyle Ağustos ayında gerçekleşen seyahati “mutluluk ve hüzünle hatırladığını” belirten Gündoğuş, Ermenistan’da gezdikleri tarihi ve dini mekanlar hakkında bilgi verdi. “Ardından hepimizi derinden etkileyen Meryem Ana Kilisesi’ne de gittik. Grup arkadaşlarımızdan ikisi vaftiz oldu” diyen Gündoğuş, ziyaret ettikleri bir başka yerle ilgili “Karabağ savaşında şehit olan askerlerin mezarlığı idi” dedi.
SÖZDE SOYKIRIM ANITI UNUTULMADI
Diyarbakırlı Ermeni grupta yer alan Narin Gündoğuş, şöyle devam etti: “Sonra Soykırım Anıtı’nı (Tsitsernakaberd) ziyaret ettik. Otobüsten indiğimizde bize çiçek verdiler. Anıta giderken yol boyunca 1915 olaylarının olduğu yerlerin isimleri taşlar üzerine yazılmış. Halkın iradesi ile yapılan anıt, Kırlangıç Tepesi’nde bulunuyor. 24 Nisan’ı anma törenleri 1965’te başlıyor. Her birimiz bize verilen çiçekleri sürekli yanan 1.5 m derinliğindeki ebedi alevin etrafına bıraktık. Etrafında 12 ili temsil eden 12 adet yapı uzanmaktaydı.”
OSMANLIYA KARŞI ZAFER MÜZESİ
Gündoğuş’un gezi anlatımında Osmanlı-Ermenistan savaşları da şu şekilde geçti: “Gittiğimiz diğer tarihi yer ise, Sardarabad Müzesi idi. Sardarabad, 1918 yılında Osmanlı Ordusu’na karşı zaferin kazanıldığı yer. Kurtuluşunun 50. yılında müze kuruluyor.”