Fransa Cumhurbaşkanı Adayı Macron`dan Karabağ Vaadi - Gündem
19 Nisan 2024 - Հակական տոմար - Տարի : 4516 / Ամիս : Ահեկան / Օր : Անահիտ / Ժամ : Առաւօտ

Gündem :

21 Nisan 2017  

Fransa Cumhurbaşkanı Adayı Macron`dan Karabağ Vaadi -

Fransa Cumhurbaşkanı Adayı Macron`dan Karabağ Vaadi Fransa Cumhurbaşkanı Adayı Macron`dan Karabağ Vaadi

Fransa Cumhurbaşkanı adayı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi durumunda Dağlık Karabağ çatışmasının normalleştirilmesi yönündeki çabalarına devam edeceğini açıkladı.

Macron, "Fransa, Rusya ve ABD ile beraber Minsk Grubu eşbaşkanıdır. Fransa, Karabağ konusunda uluslararası hukuk kapsamında bir çözüm bulmaya çalışıyor. İşte bu kapsamda da (Dağlık Karabağ'ın) tanınma konusu meydana geliyor. Ulkemiz bu konuda kendi rolünü tamamen yerine getirmeli."

Macron'a göre, 2014 tarihinde Paris'te yapılan zirveden sonra Karabağ konusunda herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Macron, hem toprak bütünlüğü ilkesinin, hem halkların kendi kaderini tayın hakkının yerine getirebilecek bir çözüm bulma yönünde çabalarına devam etmek istediğini belirtti. Fransa Cumhurbaşkanı adayı, "Yolumuz gerçekten zor olacak, fakat biz ileriye doğru hareket etmeliyiz" yorumunu yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı seçimleri, 23 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Adaylardan birisinin, oyların yarısından fazlasını kazanmadığı takdirde 7 Mayıs'ta ikinci turu yapılacak.





Bu haber Ermeni Haber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (Ermeni Haber) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(Ermeni Haber). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+